Sfaturi practice pentru părinţi

Iată câteva trucuri utile de la părinţi, îngrijitori şi învăţători despre cum puteţi gestiona slăbirea funcţiei vezicii urinare a copilului dumneavoastră.

Sfat 1 - Faceţi câteva schimbări practice. Puteţi amenaja un dulap cu aşternuturi în camera copilului ca să le aveţi la îndemână în miezul nopţii. De asemenea, ţineţi la îndemână şi o pilotă în plus (întrucât nu se udă numai aşternuturile).

Sfat 2 - Achiziţionaţi produse care protejează salteaua, de exemplu huse şi aşternuturi pentru protecţia patului.  Asiguraţi-vă că aşternuturile murdare sunt îndepărtate rapid şi din coşul de rufe. Dacă doriţi să vedeţi produsele disponibile, vizitaţi Catalogul de produse.

Sfat 3 - Dacă are prieteni prin preajmă, verificaţi dacă patul copilului dumneavoastră este curat pentru ca să nu se simtă stânjenit de faţă cu prietenii. Şi, dacă este îngrijorat de posibilitatea unui accident în faţa prietenilor, îmbrăcarea unui scutec de protecţie tip chilot ce neutralizează şi mirosurile neplăcute îl va ajuta pe copilul dumneavoastră să se relaxeze şi să se bucure la maxim de întâlnirea de joacă.

Sfat 4 - Gestionarea momentelor în care rămâne cu prietenii peste noapte
Achiziţionaţi un sac de dormit ce poate fi spălat. Apoi, puteţi pune un produs TENA înăuntru (sau în pijamalele din sacul de dormit) ca să se poată schimba atunci când sunt în sac. Ulterior pot lăsa produsul acolo după ce se trezesc.

Sfat 5 - Gestionarea mirosurilor neplăcute
Mirosurile neplăcute pot ridica suspiciuni, aşa că este bine să utilizaţi absorbante special create sau scutece tip chilot ce pot neutraliza mirosurile nedorite.

Sfat 6 - Înainte ca dumneavoastră să mergeţi la culcare, treziţi-vă copilul pentru ca acesta să meargă la toaletă. Dacă nu pot rezista o noapte întreagă, acest lucru va stabili o rutină pentru ca ei să îşi poată goli vezica în prima parte a somnului lor de noapte şi vă va salva şi dumneavoastră somnul.


Sfat 7 - Dacă veţi merge la doctor cu copilul dumneavoastră, sunaţi înainte pentru a discuta situaţia. Astfel nu veţi fi nevoit să purtaţi o discuţie detaliată despre istoricul situaţiei în faţa copilului dumneavoastră, discuţie care să îl facă în mod inutil să se simtă stânjenit. Apoi puteţi avea toţi trei o conversaţie deschisă şi directă fără să discutaţi pe la spatele copilului.