Persoana dragă are o afecţiune psihică şi, din punct de vedere fizic, este incapabilă să se spele, să se îmbrace sau să meargă la toaletă singură

Încercaţi să fiţi calmi şi să o liniştiţi

Multe lucruri vor depinde de gradul de afectare fizică şi psihică al celui drag. Este posibil să îngrijiţi pe cineva care prezintă un grad foarte scăzut de recunoaştere şi răspuns la incontinenţă şi la îngrijirea pe care i-o acordaţi, sau, în cazul în care suferă de o boală psihică ca demenţa, ar putea prezenta o conştientizare crescută, devenind tulburat de intimitatea actului îngrijirii. Oricum ar fi, ajută să nu dramatizaţi situaţia, dacă faceţi în aşa fel încât igiena la toaletă să fie gestionată rapid, cu calm şi respectând demnitatea persoanei în cauză.

Oferiţi o protecţie adecvată împotriva incontinenţei

O protecţie adecvată împotriva incontinenţei asigură absorbţia scurgerilor, reţinerea fecalelor şi a mirosurilor, pentru a-i proteja celui drag hainele, aşternuturile, mediul de viaţă şi demnitatea personală. Protecţia împotriva incontinenţei este disponibilă într-o gamă variată de dimensiuni şi niveluri de absorbţie, pentru bărbaţi şi femei. Multă lume consideră că produsele care se pot îmbrăca la fel ca lenjeria intimă obişnuită sunt mai uşor acceptate de persoanele care pot sta singure în picioare când sunt schimbate, dar dacă, în cazul dvs., este nevoie ca persoana respectivă să stea întinsă, există produse care pot face procesul schimbării mai uşor pentru amândoi. TENA Flex a fost special conceput pentru ca procesul de schimbare a unei persoane nevoite să stea în pat să se desfăşoare mai rapid şi să fie mai puţin obositor pentru îngrijitor. Vizitaţi Catalogul de produse pentru mai multe informaţii despre acest produs şi despre alte produse împotriva incontinenţei.

Creaţi mediul adecvat pentru amândoi

Acesta va varia în funcţie de nevoi. Dacă ajutaţi persoana în cauză să ajungă la baie în cărucior, asiguraţi-vă că drumul spre baie nu este obstrucţionat de nimic. De asemenea, ar putea prefera îmbrăcămintea uşor de dezbrăcat, cum ar fi fustele largi sau pantalonii cu fermoar. Ţineţi un coş de gunoi cu capac, în baie sau în dormitor, în care să fie aruncate produsele utilizate. 

Schimbatul şi igiena

Asiguraţi-vă că produsele de protecţie sunt la îndemână. Pentru cineva care poate sta în picioare susţinut, produsele tip chilot care se desfac pe laterale asigură o curăţare convenabilă şi igienică. Dacă este nevoie ca persoana în cauză să fie schimbată stând întinsă, există produse care pot face procesul schimbării mai uşor. TENA Flex a fost special conceput pentru ca procesul de schimbare a unei persoane nevoite să stea în pat să se desfăşoare mai rapid şi să fie mai puţin obositor pentru îngrijitor. Vizitaţi Catalogul de produse pentru mai multe informaţii despre acest produs şi despre alte produse împotriva incontinenţei.

Îngrijirea pielii

Urina poate irita pielea, care, în cazul celor în vârstă, poate fi mai sensibilă. Produsele de protecţie cu grad ridicat de absorbţie şi care absorb urina rapid, chiar dacă persoana stă jos sau întinsă pentru perioade lungi de timp, pot ajuta la reducerea riscului de iritaţii ale pielii. Dacă sunteţi îngrijoraţi în legătură cu sensibilitatea pielii celui drag, mergeţi la Catalogul de produse pentru a descoperi modalităţi de protecţie create special pentru reducerea riscului de iritaţii ale pielii. Şerveţelele umede sunt mai uşoare şi mai moi pe suprafaţa pielii decât hârtia igienică obişnuită, mai ales în cazul îndepărtării fecalelor.

Consumul de lichide

Persoana în cauză ar putea fi tentată să bea mai puţin, dar acest lucru ar putea avea ca efect o urină mai concentrată, ceea ce ar putea agrava starea vezicii, făcând-o mai activă. Încurajaţi-o să bea suficient atunci când îi este sete. Ar trebui să fie de ajuns pentru a menţine urina sănătoasă, de culoare galben pal. După cum vă puteţi aştepta, un consum prea mare de lichide nu va face decât să crească dorinţa de a urina, aşadar este bine să încercaţi să menţineţi un echilibru sănătos.

Trebuie să ştiţi că unele băuturi au un efect diuretic

Desigur nu doriţi să interziceţi vreuna din plăcerile celui drag, dar trebuie să ştiţi că băuturi precum cofeina, alcoolul şi băuturile acidulate sunt diuretice şi îl vor face să viziteze toaleta mai des.

Stabiliţi un program pentru dvs. şi cel drag

Persoanele cu sănătatea psihică afectată au tendinţa de a se simţi mult mai în siguranţă dacă au stabilit un program. Acest lucru poate ajuta la reducerea stării de nervozitate dacă programul de schimbat începe să devină familiar, sub aspectul orarului, al modului în care este efectuat sau chiar al cuvintelor rostite în timp ce pacientul este schimbat. Aşadar, încercaţi să stabiliţi un program, astfel încât pacientul să ştie la ce trebuie să se aştepte atunci când este schimbat şi să cunoască modul în care acest moment se coordonează cu mesele, cu odihna sau cu alte activităţi, cum ar fi privitul la televizor.  De asemenea, ar trebui să vă rezervaţi puţin timp liber şi pentru dvs., iar cel care preia responsabilităţile, fie îngrijitorul, fie un alt membru al familiei, ar trebui să urmeze, de asemenea, programul stabilit. 

Puteţi primi ajutor la una din organizaţiile locale sau de caritate

Este posibil ca, în zona dvs., deja să existe centre de îngrijire pentru adulţi sau organizaţii de sănătate. Dacă da, ei vă pot oferi ocazia de a-l lăsa pe cel drag în grija lor, astfel încât să puteţi lua o pauză, măcar pentru câteva ore. Multe dintre aceste organizaţii oferă transport şi chiar servicii de catering.