Persoana pe care o îngrijesc este aptă psihic, dar, din punct de vedere fizic, este incapabilă să se spele, să se îmbrace sau să meargă la toaletă singură.

Trebuie să lucraţi împreună


Dacă cel drag suferă de curând de o dizabilitate fizică totală sau parţială, el va trebui să se obişnuiască să primească ajutor în tot felul de acţiuni zilnice, cum ar fi hrănitul, spălatul şi mersul la toaletă, iar dvs. să acordaţi acest ajutor. La început, cea mai jenantă vi se va părea partea cu mersul la toaletă, mai ales dacă şi dvs. şi persoana în cauză de abia începeţi să învăţaţi metodele prin care să puteţi gestiona o astfel de situaţie într-un mod confortabil. Aşadar, trebuie să colaboraţi la realizarea unui plan, să ascultaţi sugestiile şi temerile celuilalt, şi curând veţi stabili un program care să vi se potrivească amândurora, iar momentele jenante vor dispărea rapid.

Oferiţi o protecţie adecvată împotriva incontinenţei

O protecţie adecvată împotriva incontinenţei asigură absorbţia scurgerilor, reţinerea fecalelor şi a mirosurilor, pentru a-i proteja celui drag hainele, mediul de viaţă şi demnitatea personală. Protecţia împotriva incontinenţei este disponibilă într-o gamă variată de dimensiuni şi niveluri de absorbţie, pentru bărbaţi şi femei. Multă lume consideră că produsele care se pot îmbrăca la fel ca lenjeria intimă obişnuită sunt mai uşor acceptate de persoanele care pot sta singure în picioare când sunt schimbate, dar dacă, în cazul dvs., este nevoie ca persoana respectivă să stea întinsă, există produse care pot face procesul schimbării mai uşor pentru amândoi. TENA Flex a fost special conceput pentru ca procesul de schimbare a unei persoane nevoite să stea în pat să se desfăşoare mai rapid şi să fie mai puţin obositor pentru îngrijitor. Vizitaţi Catalogul de produse pentru mai multe informaţii despre acest produs şi despre alte produse împotriva incontinenţei.

Colaboraţi pentru a crea mediul adecvat

Acesta va varia în funcţie de nevoi. Dacă persoana în cauză poate ajunge la baie cu ajutorul unui cărucior sau al unui cadru, asiguraţi-vă că drumul spre baie nu este obstrucţionat de nimic. De asemenea, ar putea prefera îmbrăcămintea uşor de dezbrăcat, cum ar fi fustele largi sau pantalonii cu fermoar. Ţineţi un coş de gunoi cu capac, în baie sau în dormitor, în care să fie aruncate produsele utilizate. 

Schimbatul şi igiena

Asiguraţi-vă că produsele de protecţie sunt la îndemână. Dacă cel drag suferă de incontinenţă fecală, produsele tip chilot care se desfac pe laterale sunt adecvate celor care pot sta în picioare susţinuţi, iar produsele tip slip asigură un schimbat mai curat şi mai rapid pentru pacienţii care trebuie să stea întinşi. Şerveţelele umede sunt mai uşoare şi mai moi pe suprafaţa pielii decât hârtia igienică obişnuită, mai ales în cazul îndepărtării fecalelor.

Îngrijirea pielii

Urina poate irita pielea, care, în cazul celor în vârstă, poate fi mai sensibilă. Produsele de protecţie cu grad ridicat de absorbţie şi care absorb urina rapid, chiar dacă persoana stă jos sau întinsă pentru perioade lungi de timp, pot ajuta la reducerea riscului de iritaţii ale pielii. Dacă sunteţi îngrijoraţi în legătură cu sensibilitatea pielii celui drag, mergeţi la Catalogul de produse pentru a descoperi modalităţi de protecţie create special pentru reducerea riscului de iritaţii ale pielii.

Consumul de lichide


Persoana în cauză ar putea fi tentată să bea mai puţin, dar acest lucru ar putea avea ca efect o urină mai concentrată, ceea ce ar putea agrava starea vezicii, făcând-o mai activă. Încurajaţi-o să bea suficient atunci când îi este sete. Ar trebui să fie de ajuns pentru a menţine urina sănătoasă, de culoare galben pal. După cum vă puteţi aştepta, un consum prea mare de lichide nu va face decât să crească dorinţa de a urina, aşadar este bine să încercaţi să menţineţi un echilibru sănătos.

Trebuie să ştiţi că unele băuturi au un efect diuretic

Desigur că nu doriţi să-i interziceţi vreuna din plăcerile vieţii, dar trebuie să ştiţi că băuturi precum cofeina, alcoolul şi băuturile acidulate sunt diuretice şi îl vor face să urineze mai des.

Discutaţi despre obţinerea unui ajutor din partea unei organizaţii locale sau de caritate

Este posibil ca, în zona dvs., deja să existe centre de îngrijire pentru adulţi sau organizaţii de sănătate. Dacă da, ei vă pot oferi ocazia de a-l lăsa pe cel drag în grija lor, astfel încât să puteţi lua o pauză, măcar pentru câteva ore. Ar putea chiar să ofere unele activităţi care nu sunt posibile acasă. Multe dintre aceste organizaţii oferă transport, desfăşoară regulat activităţi de grup, cum ar fi excursiile de o zi, şi prepară gustări. Este posibil să ofere chiar şi servicii de catering.