Persoana pe care o îngrijesc se poate spăla şi se poate îmbrăca singură. Doar că uneori nu-şi poate controla vezica.

Nu dramatizaţi situaţia


Sigur că, pentru cel drag, poate fi destul de jenant să îşi piardă controlul asupra vezicii şi să aibă scurgeri, dar acest lucru nu ar trebui să îl determine să evite contactul şi activităţile sociale sau să se bucure de viaţă mai puţin, fără să fie nevoie. Dacă discutaţi cu el deschis şi apelând la înţelegere despre situaţia în care se află, îi veţi ajuta să realizeze că incontinenţa nu trebuie să îi schimbe radical viaţa şi, cu ajutorul produselor potrivite şi al unor trucuri despre cum să-şi organizeze viaţa, ar putea să-şi continue activităţile sociale obişnuite fără teama unor situaţii delicate.

Asiguraţi-l că nu este singurul care suferă de incontinenţă


Incontinenţa este, de fapt, foarte obişnuită. De fapt, 1 din 4 femei şi 1 din 8 bărbaţi trec prin asta la un moment dat în viaţă. Pentru femei, este o situaţie la fel de întâlnită ca febra fânului. Există mai multe cauze care determină apariţia incontinenţei; incontinenţa este doar unul dintre acele lucruri care li se întâmplă oamenilor, atât tineri cât şi bătrâni, de-a lungul vieţii.

Vedeţi dacă nişte schimbări simple în modul de a trăi pot face diferenţa în bine.

Consumul de lichide

Persoana în cauză ar putea fi tentată să bea mai puţin, dar acest lucru ar putea avea ca efect o urină mai concentrată, ceea ce ar putea agrava starea vezicii, făcând-o mai activă. Încurajaţi-o să bea suficient atunci când îi este sete. Ar trebui să fie de ajuns pentru a menţine urina sănătoasă, de culoare galben pal. După cum vă puteţi aştepta, un consum prea mare de lichide nu va face decât să crească dorinţa de a urina, aşadar este bine să încercaţi să menţineţi un echilibru sănătos.

Trebuie să ştiţi că unele băuturi au un efect diuretic

Desigur nu doriţi să interziceţi vreuna din plăcerile celui drag, dar trebuie să ştiţi că băuturi precum cofeina, alcoolul şi băuturile acidulate sunt diuretice şi îl vor face să viziteze toaleta mai des.

Colaboraţi pentru a crea mediul adecvat

Persoana în cauză ar putea prefera un drum până la baie neobstrucţionat de nimic, astfel încât să poată ajunge la toaletă suficient de repede, când va fi nevoie. De asemenea, ar putea prefera îmbrăcămintea uşor de dezbrăcat, cum ar fi fustele largi sau pantalonii cu fermoar. Un coş de rufe numai al lui ar putea fi de ajutor, de asemenea, astfel încât cel drag să îşi ţină toate hainele la un loc şi să se simtă mai în largul lui. Ţineţi un coş de gunoi cu capac, în baie sau în dormitor, în care să fie aruncate produsele utilizate. 

Pe afară

Asiguraţi-vă că cel drag poartă, în geantă sau în buzunar, un produs de rezervă şi o pungă de plastic pentru aruncarea produsului folosit. Faceţi aranjamente pentru a obţine locuri aproape de toaletă în tren sau în avion şi asiguraţi-vă că, în cazul unei călătorii lungi cu autocarul, şoferul a planificat opriri regulate.

Exerciţii pentru musculatura planşeului pelvian

Dacă cel drag are Incontinenţă de efort ar putea încerca să îşi îmbunătăţească controlul cu ajutorul unor exerciţii pentru musculatura planşeului pelvian. Acest gen de fizioterapie este considerată, în general, ca prim tratament pentru Incontinenţa de efort. Până la 70% din cazurile uşoare până la moderate pot avea îmbunătăţiri sau pot fi chiar vindecate prin exerciţii pentru musculatura planşeului pelvian regulate şi efectuate corect, timp de 3 până la 6 luni, dar ţineţi minte, pentru ca efectele să dureze, trebuie ca exerciţiile să fie continuate. Aceste exerciţii funcţionează prin restabilirea controlului asupra muşchilor care ţin închisă uretra. Nu este niciodată prea târziu să începi - simptomele s-au îmbunătăţit chiar şi la persoane de 70 sau 80 de ani.

Specialistul vă poate recomanda tehnici cum ar fi Biofeedback sau stimularea electrică, pentru a vă ajuta să parcurgeţi aceste exerciţii corect.

Dispozitive medicale

Acolo unde fizioterapia nu reprezintă o opţiune, există mai multe alte opţiuni pe care medicul le-ar putea lua în considerare. Inserţia unui cateter cu o pungă de drenaj portabilă poate fi o măsură temporară, mai ales dacă incontinenţa se datorează unei alte operaţii.

Cele mai utilizate dispozitive medicale sunt produsele absorbante pentru incontinenţă.
Există produse de protecţie pentru forme uşoare sau grave de incontinenţă, pentru bărbaţi şi pentru femei, şi se găsesc în dimensiuni, niveluri de absorbţie şi tipuri diferite, menite să răspundă tuturor preferinţelor şi stilurilor de viaţă. De asemenea, sunt disponibile cu neutralizatori de mirosuri, astfel încât cel drag să nu îşi facă griji în legătură cu mirosurile neplăcute, atunci când are prieteni în vizită sau când este invitat undeva.

Faceţi clic aici pentru a afla mai multe despre beneficiile protecţiei împotriva incontinenţei.

Medicamente şi intervenţii chirurgicale


În unele ţări, există anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă care se folosesc în tratamentul Incontinenţei de efort şi, în anumite cazuri, urologul sau uroginecologul dvs. poate lua în considerare chiar varianta unei intervenţii chirurgicale. Pentru detalii, cel mai bine ar fi să consultaţi un specialist în continenţă sau un urolog.

Acum, că aţi aflat câteva lucruri, de ce să nu tipăriţi aceste informaţii şi pentru cel drag sau, şi mai bine, puteţi utiliza secţiunea Căutare produs pentru a descoperi produsul care i se potriveşte cel mai bine.