Trucuri şi sfaturi despre slăbirea funcţiei vezicii urinare

În Tipuri de incontinenţă descriem câteva dintre cele mai întâlnite tipuri de slăbire a funcţiei vezicii urinare întâlnite la oameni şi, în această secţiune, vă împărtăşim trucuri de la profesionişti, pentru a vă veni în ajutor. Totuşi, dacă nu sunteţi sigure de tipul dumneavoastră de incontinenţă, vă sfătuim să discutaţi cu un profesionist în îngrijire care ar trebui să vă poată oferi un diagnostic după ce răspundeţi la câteva întrebări simple.

Ce va întreba?

De obicei, întreabă despre istoricul slăbirii funcţiei vezicii urinare, spre exemplu, dacă incontinenţa este declanşată de anumite acţiuni cum sunt tusea sau strănutul, sau dacă vreun medicament pe care îl luaţi sau tratament pe care îl urmaţi ar putea să vă afecteze vezica. Probabil că vă va face o scurtă examinare şi vă va cere o mostră de urină pentru teste. De asemenea este posibil să vă ceară să ţineţi un jurnal, în care să înregistraţi când urinaţi pe parcursul unei săptămâni, pentru a putea identifica eventualele modele repetitive sau elemente declanşatoare. De fapt, s-ar putea să vă fie de folos să ţineţi jurnalul începând cu o săptămână înainte de prima programare, astfel încât să puteţi avea toate informaţiile necesare la îndemână. 

Ajutor cu incontinenţa de efort

Primul pas este să vedeţi dacă anumite schimbări simple ale modului de viaţă pot face diferenţa în bine.

Beţi în continuare

Aţi putea fi tentaţi să micşoraţi cantitatea de lichide pe care o consumaţi, dar acest lucru ar putea avea ca efect o urină mai concentrată, ceea ce ar putea agrava starea vezicii, făcând-o mai activă. Vă recomandăm să beţi suficient atunci când vă este sete. Ar trebui să fie de ajuns pentru a menţine urina sănătoasă, de culoare galben pal. După cum vă puteţi aştepta, un consum prea mare de lichide nu va face decât să crească dorinţa de a urina, aşadar este bine să încercaţi să menţineţi un echilibru sănătos.

Băuturile în timpul unei petreceri

Viaţa trebuie trăită iar slăbirea funcţiei vezicii urinare nu ar trebui să vă răpească din plăceri! Cu toate acestea, trebuie să ştiţi că alcoolul, cofeina şi băuturile acidulate sunt diuretice şi vă vor face să vizitaţi toaleta mai des.

Managementul greutăţii


Există o legătură între supraponderalitate şi incontinenţă. Aşa că, dacă aveaţi de gând să slăbiţi puţin, acesta ar putea fi un motiv bun pentru a începe.

Dacă sunteţi fumător

Nu faptul că sunteţi fumător poate cauza slăbirea funcţiei vezicii urinare, ci tusea asociată cu fumatul, care poate pune presiune pe vezică. Aşa că vă puteţi gândi la acesta ca la un motiv în plus să vă lăsaţi de fumat?

Exerciţiul fizic (fără transpiraţie)


Controlul vezicii poate fi îmbunătăţit prin exerciţii pentru musculatura planşeului pelvian, aşadar acest tip de fizioterapie este în general considerat ca primul tratament pentru incontinenţa de efort. De fapt, până la 70% din cazurile uşoare până la moderate pot avea îmbunătăţiri sau pot fi chiar vindecate prin exerciţii pentru planşeul pelvian regulate şi efectuate corect, timp de 3 până la 6 luni, dar ţineţi minte, pentru ca efectele să dureze, trebuie să continuaţi exerciţiile. Aceste exerciţii funcţionează prin restabilirea controlului asupra muşchilor care ţin închisă uretra. Nu este niciodată prea târziu să începeţi – vă puteţi îmbunătăţi simptomele chiar dacă aveţi 70 sau 80 de ani. Pentru un ghid pas-cu-pas pentru exerciţiile pentru planşeul pelvian, vizitaţi zona de exerciţii.

Specialistul vă poate recomanda tehnici cum ar fi Biofeedback sau stimularea electrică, pentru a vă ajuta să parcurgeţi aceste exerciţii corect.

Dispozitive medicale

Acolo unde fizioterapia nu reprezintă o opţiune, există mai multe alte opţiuni pe care medicul le-ar putea lua în considerare. Inserţia unui cateter cu o pungă de drenaj portabilă poate fi o măsură temporară, mai ales dacă incontinenţa se datorează unei alte intervenţii chirurgicale, în urma căreia încă sunteţi în recuperare.
Cele mai utilizate articole pentru slăbirea funcţiei vezicii urinare sunt produsele absorbante pentru incontinenţă. Sunt special făcute pentru a proteja împotriva scurgerilor de urină şi a mirosurilor neplăcute şi se găsesc pentru dimensiuni şi niveluri de absorbţie diferite. Faceţi clic aici pentru a afla mai multe despre beneficiile protecţiei împotriva incontinenţei.

Medicamente şi intervenţii chirurgicale

În unele ţări, există anumite medicamente eliberate pe reţetă care se folosesc în tratamentul Incontinenţei de efort şi, în anumite cazuri, urologul sau uroginecologul dvs. poate lua în considerare chiar varianta unei intervenţii chirurgicale. Pentru detalii, cel mai bine ar fi să consultaţi un specialist în continenţă sau un urolog.

Ajutor pentru incontinenţa imperioasă


Uneori denumită şi vezică hiperactivă, după cum sugerează numele, este vorba despre apariţia unei nevoi bruşte şi de neoprit de a merge la toaletă.

Faceţi-vă viaţa mai uşoară

Atunci când simţiţi nevoia bruscă de a merge la toaletă, ultimul lucru pe care vi l-aţi dori ar fi o cursă cu obstacole până la toaletă sau o luptă cu propriile dumneavoastră haine. Aşadar asiguraţi-vă că accesul la toaletă este facil şi evitaţi hainele înfăşurate, cu închizători ciudate. Un truc util pentru slăbirea funcţiei vezicii urinare: Probabil că jeanşii strâmţi nu sunt o idee bună!

Cu acest tip de incontinenţă, următorul lucru pe care îl puteţi încerca este reeducarea vezicii, care poate funcţiona în 50% din cazuri. Adică vă încurajaţi vezica să reţină cantităţi mai mari de urină pentru perioade mai lungi de timp şi reduceţi numărul de urinări. Puteţi face acest lucru prin amânarea mersului la toaletă pe cât de mult posibil, pentru a vă opri vezica din exagerarea acestei nevoi de a merge la toaletă, chiar şi atunci când este numai pe jumătate plină. Devine din ce în ce mai uşor pe măsură ce trece timpul.

Ar putea exerciţiul fizic să ajute?


Exerciţiile pentru planşeul pelvian sunt folosite cel mai adesea pentru incontinenţa de efort, dar se pare că au fost de folos şi în anumite cazuri de incontinenţă imperioasă. Pentru a afla mai multe vizitaţi zona de exerciţii.
 

Dispozitive medicale


Atunci când nu se poate face reeducarea vezicii, există şi alte câteva tratamente. Inserţia unui cateter cu o pungă de drenaj portabilă poate fi o măsură temporară, mai ales dacă incontinenţa se datorează unei alte intervenţii chirurgicale, în urma căreia încă sunteţi în recuperare.

Cele mai utilizate dispozitive medicale sunt produsele absorbante pentru incontinenţă. Sunt special făcute pentru a proteja împotriva scurgerilor de urină şi a mirosurilor neplăcute şi se găsesc pentru dimensiuni şi niveluri de absorbţie diferite. Faceţi clic aici pentru a afla mai multe despre beneficiile protecţiei împotriva incontinenţei.

Medicamente şi intervenţii chirurgicale

Incontinenţa imperioasă este cunoscută uneori ca fiind o vezică hiperactivă şi există anumite medicamente care pot reduce hiperactivitatea vezicii, dar soluţiile chirurgicale sunt rare. Pentru detalii despre medicamente, cel mai bine ar fi să consultaţi un specialist în continenţă sau un urolog.

Ajutor cu incontinenţa mixtă

Cel mai bun sfat pentru incontinenţa mixtă este să vă concentraţi pe simptomele dominante şi să încercaţi să le eliminaţi mai întâi pe acestea. Puteţi începe prin a face câteva exerciţii pentru planşeul pelvian, recomandate în cazul incontinenţei de efort sau prin reeducarea vezicii, recomandată în cazul incontinenţei imperioase. Şi odată ce simptomele principale se îmbunătăţesc, puteţi începe gestionarea celorlalte simptome.

Ajutor cu incontinenţa funcţională


Dacă o dizabilitate fizică sau mentală vă împiedică să ajungeţi la toaletă în timp util, nu este vina dumneavoastră şi este important să nu lăsaţi acest lucru să cauzeze stres şi nervozitate. Din punct de vedere medical nu sunt foarte multe lucruri ce pot fi făcute în asemenea cazuri, însă puteţi minimiza impactul accidentelor prin folosirea protecţiei împotriva incontinenţei.  Aceasta vă va menţine încrezător că orice scurgere de urină va fi complet reţinută şi dumneavoastră veţi putea păstra senzaţia de prospeţime, protecţie împotriva scurgerilor şi confort.

Faceţi în aşa fel încât să puteţi ajunge uşor la toaletă

Atunci când simţiţi nevoia bruscă de a merge la toaletă, ultimul lucru pe care vi l-aţi dori ar fi o cursă cu obstacole până la toaletă sau o luptă cu propriile dumneavoastră haine. Aşadar asiguraţi-vă că accesul la toaletă este facil şi evitaţi hainele înfăşurate, cu închizători ciudate. Un truc util pentru slăbirea funcţiei vezicii urinare: Probabil că jeanşii strâmţi nu sunt o idee bună!

Ajutor cu incontinenţa neurologică


Din păcate aceasta este greu de tratat, însă folosirea protecţiei împotriva incontinenţei vă va asigura că nu trebuie să existe un impact inutil în viaţa dumneavoastră de zi cu zi.

De ce nu căutaţi produsul potrivit pentru dumneavoastră pentru a comanda apoi o mostră gratuită cu ajutorul Catalogului nostru de produse?