You seem to be located in <country>

Go to your TENA market site for local information.

Cum să discuţi despre scurgerile urinare


Poate fi neplăcut să vorbeşti despre scurgerile urinare, însă cheia pentru a descoperi o soluţie este un dialog onest şi direct cu medicul tau, precum şi cu cei dragi.

men eating in garden

Discuţia cu cei dragi

Discuţiile cu partenera ta, cu un prieten apropiat sau cu un terapeut te pot ajuta să gestionezi mai bine situaţia. Primul pas este să fii deschis şi să discuţi despre această situaţie, va fi mai uşor să primeşti ajutor şi să găseşti cea mai bună soluţie.

Este bine să nu uiţi că nu eşti singur. Milioane de adulţi, în general sănătoşi, gestionează cu succes aceeaşi problemă zi de zi. Este posibil ca unii dintre prietenii tăi să se confrunte cu aceeaşi problemă.

Şi, nu în ultimul rând, nimic nu trebuie să te oprească să faci ceea ce îţi place. Fă primul pas către recuperarea ta, discutând cu o persoană în care ai încredere.


Discuţiile cu medicul tău

Problemele medicale intime, precum scurgerile urinare sau urinarea frecventă, pot fi greu de discutat. Prin urmare, cu toate că ai putea fi stânjenit să discuţi acest subiect față în față cu cineva, pentru un medic este pur şi simplu o problemă medicală. Nu trebuie să îţi fie teamă să pui întrebări. La urma urmei, este singurul mod de a găsi răspunsuri.

Iată câteva metode de a te pregăti pentru vizita la medic:

  • Fă o listă cu simptomele tale. Acest lucru îl va ajuta pe medic să diagnosticheze tipul de scurgeri urinare cu care te confrunţi şi să determine cauza problemei.
  • Atunci când discuţi cu medicul, se poate întâmpla să uiţi întrebările pe care le aveai. Prin urmare, îţi recomandăm să îţi notezi întrebările înainte de vizita la medic. Astfel, ţi se va răspunde cu siguranţă la toate întrebările.

Articole similare

Activităţile sociale şi scurgerile urinare

Mulţi bărbaţi care se confruntă cu scurgeri urinare îşi fac griji atunci când trebuie să participe la activităţi sociale. Teama de scurgeri urinare poate fi un obstacol, însă, dacă îţi joci bine cărţile, poţi să te protejezi de scurgerile urinare şi să îţi păstrezi încrederea.

Fii activ chiar dacă te confrunţi cu scurgeri urinare

Există mai multe soluţii care să te ajute să deţii controlul şi să continui să trăieşti aşa cum îţi doreşti, indiferent de tipul de scurgeri urinare cu care te confrunţi.