TENA te ajută să îți optimizezi bugetul

Personalizăm soluțiile prin identificarea nevoilor rezidenților, optimizarea bugetului și asigurarea celei mai bune îngrijiri posibile.

Un parteneriat cu valoare adăugată

La TENA, suntem determinați să îmbunătățim calitatea îngrijirii pentru controlul incontinenței atât pentru rezidenți, cât și pentru afacerea dumneavoastră.

Soluțiile TENA integrate includ produse inovatoare, cele mai bune practici de îngrijire, instrumente de asistență și instruire, precum și sfaturi profesioniste pentru acordarea unei îngrijiri personalizate optime.

Costuri și buget

Colaborăm în calitate de parteneri pentru a veni în întâmpinarea nevoilor individuale. Oferind produse de înaltă calitate, creștem gradul de confort și calitatea vieții rezidenților dumneavoastră, economisind totodată timpul și banii necesari pentru evitarea scurgerilor și a deșeurilor și minimizând impactul asupra mediului. Soluțiile noastre individualizate vă ajută personalul să lucreze eficient, oferindu-i mai mult timp pentru a oferi rezidenților cea mai bună îngrijire și aducând în cele din urmă valoare pentru toată lumea. 

Introducând propriile valori în Simulatorul de valori, puteți observa modul în care rezidenții pot beneficia de Soluțiile TENA pentru centrele de îngrijire.

Încercați Simulatorul de valori TENA

TENA în practică

Un studiu de caz cu privire la produsele și serviciile noastre pentru controlul incontinenței a fost realizat în patru centre de îngrijire. [2] Rezultatele reflectă impactul pe care alegerea TENA l-a avut în rândul rezidenților, îngrijitorilor și asupra bugetului. Studiul a arătat că un concept holistic a avut un efect foarte pozitiv nu numai asupra calității vieții rezidenților, ci și asupra mediului de lucru.

Abordarea noastră holistică și integrată a evaluat:

 • calitatea vieții rezidenților 
 • competența personalului și satisfacția la locul de muncă 
 • resursele investite în îngrijirea pentru controlul incontinenței

Conceptul holistic al SCA include produsele TENA pentru controlul incontinenței și serviciile TENA. Acesta include instruirea personalului, utilizarea produselor și optimizarea activităților și a structurilor de lucru. Cu alte cuvinte, studiul a analizat un sistem de produse și servicii în care absorbantele sunt oferite și utilizate în contextul mai multor servicii asociate.

Costuri și buget

Participanți

Studiul de la Copenhaga a fost realizat în patru saloane din patru centre de îngrijire diferite. Toate testele și măsurătorile au fost realizate înainte și după intervenție. Studiul s-a desfășurat în perioada iunie 2008 - februarie 2009. La studiu au participat 32 de rezidenți, alături de îngrijitorii și managerii celor patru saloane. Toți rezidenții au fost ajutați pentru a controla incontinența.

Ce a urmărit studiul?

Studiul a fost conceput ca un studiu de intervenție în care testele au fost realizate înainte și după intervenție. Intervenția a constat în introducerea conceptului holistic al SCA, produsele TENA pentru igienă și Serviciile TENA. Rezultatele studiului s-au bazat pe faptul că SCA a fost singurul furnizor de produse și servicii în timpul intervenției.

Costuri și buget

Metodele folosite

Rezultatele au fost obținute prin realizarea de interviuri cu rezidenții, îngrijitorii și managerii saloanelor, precum și prin studierea jurnalelor unde se înregistrează frecvența fiecărei schimbări de absorbante timp de șapte zile și șapte nopți, înainte și după introducerea produselor TENA.

Calitatea vieții rezidenților

 • Numărul rezidenților foarte mulțumiți de protecția împotriva incontinenței a crescut de la 46% la 55%

 • Numărul rezidenților care au declarat că produsele de protecție împotriva incontinenței au fost confortabile a crescut de la 39% la 69%

 • Numărul rezidenților care au apreciat că au fost ajutați cu succes în gestionarea incontinenței a crescut de la 39% la 69%

Atmosfera de lucru

 • Schimbarea mai ușoară a produselor de protecție a permis reducerea timpului cu 33%

 • Personalul de îngrijire a apreciat că produsele TENA Flex sunt mai ușor de schimbat și le-a îmbunătățit postura de lucru. Schimbarea absorbantelor, care înainte presupunea existența a doi îngrijitori, s-a putut realiza acum doar de către unul singur 

 • Numărul mai mic de scurgeri a avut drept rezultat și reducerea cantității de rufe de spălat

Impactul asupra mediului

 • Consumul de produse pentru controlul incontinenței s-a diminuat cu 20%

Concluzii

Per ansamblu, s-a apreciat că abordarea holistică și integrată TENA privind controlul incontinenței a dus la:

 • sporirea confortului și îmbunătățirea calității vieții rezidenților
 • o mai bună motivare a personalului, sporirea competenței și a satisfacției la locul de muncă
 • reducerea costurilor prin reducerea timpului necesar pentru schimbarea absorbantelor și a așternuturilor de pat, spălarea rufelor, precum și a timpului necesar pentru procedurile de curățare și îngrijire a pielii

 În plus, studiul a concluzionat că:

 • absorbantele pentru controlul incontinenței reprezintă numai o parte a ansamblului de bune practici în domeniul îngrijirii medicale pentru controlul incontinenței
 • îngrijirea individualizată pentru controlul incontinenței poate reduce costurile

 • gradul de cunoștințe și competențele personalului pot fi în continuare îmbunătățite pentru optimizarea îngrijirii pentru controlul incontinenței și realizarea de economii

Referințe:

1Date Essity la dosar: Procentaje medii obținute în urma a 181 de studii de caz din toată lumea cu Soluțiile TENA, în principal în Europa, dar și în Canada și China. Rezultatele variază de la o țară la alta și de la un centru de îngrijire la altul, în funcție de situația din fiecare centru înainte de implementarea Soluțiilor TENA. 2011-13. Costurile asociate gestionării incontinenței măsurate prin Soluțiile TENA sunt reprezentate de consumul de produse, costurile pentru îngrijirea pielii, spălarea rufelor și eliminarea deșeurilor.
2Date Essity la dosar: Un studiu asupra produselor și serviciilor pentru controlul incontinenței în contextul îngrijirii persoanelor vârstnice în orașul Copenhaga: Studiu de caz realizat la patru centre de îngrijire. Ianuarie 2011.