Proiectul Banakekele - avem grijă de persoanele nevoiașe

Pentru majoritatea persoanelor care locuiesc în comunitățile din Africa de Sud, viața este gestionată pe baza unui buget restrâns, fără acces corespunzător la servicii medicale. Gradul de conștientizare privind incontinența este scăzut, deși afectează o proporție semnificativă a populației. În 2018, TENA s-a implicat în misiunea de a le oferi oamenilor din districtele suburbane din Johannesburg îngrijire medicală pentru incontinență și educație pe această temă. Numim această misiune Proiectul Banakekele, o expresie a poporului Zulu care înseamnă „a avea grijă de oameni”.

Persoane care vizitează clinicile mobile.

Devenim o parte a comunității

Echipa TENA este mândră să contribuie la tradiția Ubuntu - un concept sud-african privind interconectarea și compasiunea - și să devină o parte a comunităților prin furnizarea de servicii medicale în clinicile mobile. Aceste clinici oferă îngrijire de bază și accesibilă pentru persoanele nevoiașe. Serviciile oferite includ măsurarea indicelui de masă corporală, tensiunii arteriale, glicemiei, HIV și alte teste de bază. În același timp, TENA prezintă un nou produs împotriva incontinenței, la fel de eficient precum cele existente, dar cu 50% mai accesibil ca preț. 
Un îngrijitor demonstrează cum se utilizează diferitele produse TENA pentru incontinență.

Îngrijitorii locali observă diferența

„Produsul [TENA] este ușor de utilizat și mi-a oferit mai mult timp pentru a realiza alte activități, în loc să mă îngrijorez cu privire la schimbarea scutecului”. a declarat Nomusa, un îngrijitor sud-african.  Phindile, un alt îngrijitor, spune „produsul este de înaltă calitate, are o durabilitate sporită și este accesibil [în comparație cu alte produse alternative]”.  
O vedere asupra străzilor aglomerate din Johannesburg.

Educarea comunităților în ceea ce privește incontinența

La fel ca oriunde altundeva în lume, cunoștințele despre incontinență sunt scăzute, iar stigmatul în jurul acesteia este la un nivel înalt. Așadar, educarea comunităților în ceea ce privește incontinența este unul dintre principalele obiective ale asistentelor TENA din cadrul Proiectului Banakekele. 
 
Îmbunătățirea bunăstării comunităților sud-africane 
Deoarece se aliniază la obiectivul de sustenabilitate al TENA pentru îmbunătățirea bunăstării a 100 de milioane de oameni până în 2030, Proiectul Banakekele a ajuns la peste 16.000 de persoane din 100 de comunități, prinzând rădăcini adânci în rândul locuitorilor din orașele din Africa de Sud.    

Produsele TENA au un caracter mai transparent ca niciodată.

Amprenta de carbon a produselor TENA a fost făcută publică, împreună cu o listă a ingredientelor acestora.

O radiografie a unui absorbant pentru incontinență, care afișează în detaliu fibrele din nucleu absorbant al produsului