Cum să gestionăm scurgerile la menopauză

Înaintarea în vârstă aduce și multe beneficii. Experiența de viață pe care o acumulați vă oferă adesea un sentiment de încredere foarte important în viață.  Poate copiii dumneavoastră sunt deja adulți și aveți timp acum să faceți tot ce nu ați putut în anii când erau mici sau când erați la început de carieră? A venit în sfârșit și rândul dumneavoastră să urmați un hobby sau să mergeți în excursiile la care ați visat. nu trebuie să fie un impediment.
 
Multe femei se confruntă la cu slăbiciunea vezicii urinare. Există semne că schimbările hormonale – în special nivelul redus de estrogen – afectează mușchii abdominali și poate face ca vezica urinară să își schimbe poziția, rezultatul fiind scurgerile urinare. Totodată, țesutul vaginal și al tractului urinar devine mai uscat, mai subțire și mai puțin elastic cu vârsta. De parcă bufeurile nu ar fi fost de ajuns, nu? 
 
Din fericire, cu informațiile și protecția corespunzătoare, scurgerile din timpul menopauzei nu mai trebuie să constituie un impediment. Iată câteva sfaturi despre cum să gestionați incontinența în această perioadă de tranziție: 
 
  • Tratamentul cu estrogen sub formă de creme sau supozitoare vaginale vă poate ajuta să gestionați simptomele din perioada menopauzei. Întrebați-vă medicul care este cel mai bun tratament pentru dumneavoastră.  
  • Adăugați câteva exerciții kegel la rutina dumneavoastră matinală. Câteva minute pe zi de antrenare a planșeului pelvian pot reduce riscul scurgerilor sau le pot chiar elimina.