Întrebări frecvente

Aveți o întrebare generală despre scurgerile urinare și incontinența la bărbați? Mai jos sunt câteva dintre cele mai frecvente întrebări pe care ni le adresează alți bărbați.

Afecţiunea mea este permanent?
Nu neapărat. În funcţie de tipul de scurgere urinară cu care te confrunţi, simptomele pot fi reduse şi poţi să îţi reiei viaţa fără să îţi mai faci griji în legătură cu scurgerile urinare. Pentru a afla ce tratament ar fi eficient pentru tine, adresează-te medicului.
Trebuie să renunţ la cafea pentru totdeauna?
Nu, însă este bine să reduce cantitatea de cafea pe care o consumi. Cofeina şi alcoolul sunt două dintre cele mai comune cauze ale creşterii cantităţii de urină produse de organism.
Când vor da rezultate exerciţiile pentru planşeul pelvian?
Acest lucru depinde de afecţiunea ta curentă, însă va trece ceva timp până când vei observa rezultatele exerciţiilor pentru planşeul pelvian. Reţine: aceste exerciţii duc la o ameliorare pe termen lung, rezultatele nu apar peste noapte. Aşa că, ai răbdare, ar putea dura câteva săptămâni până să observi vreo schimbare. Există fizioterapeuţi specializaţi pe exerciţii pentru planşeul pelvian. Nu ezita să apelezi la unul dintre aceștia pentru a afla mai multe informaţii.
Cum ştiu ce produs TENA să folosesc?
Dacă nu eşti sigur ce produs să încerci mai întâi, îţi recomandăm Kitul de mostre Keep Control de la TENA. Este un kit cu mostre gratuite de la TENA, care îţi permite să încerci mai multe produse acasă, înainte de a face o achiziţie. De asemenea, îţi recomandăm să te adresezi medicului. Acesta îţi poate oferi sugestii despre produsele care ţi s-ar potrivi cel mai bine.
De ce se confruntă unii bărbaţi cu scurgeri urinare?
Scurgerile urinare pot apărea din varii motive şi este important să reţinem că sunt foarte comune printre bărbaţi. De fapt, aproximativ 1 din 4 barbate peste 40* de ani se confruntă cu o formă de . Cauzele diferă de la bărbat la bărbat, însă cauzele comune ale scurgerilor urinare sunt, printre altele, slăbirea muşchilor planşeului pelvian, vârsta, obezitatea sau mărirea prostatei. În unele cazuri, poate fi o afecţiune ereditară. Pentru a înţelege care este cauza afecţiunii tale, este important să consulţi medicul.
*Informaţii bazate pe un sondaj realizat de SCA în 2012, în rândul unor bărbaţi peste 40 de ani din SUA, Regatul Unit, Germania, Italia, Rusia şi Mexic. Datele înregistrate nu au fost publicate.
Incontinența este un semn al cancerului de prostată?
Este o idee preconcepută comună că picăturile și scurgerile ocazionale pot fi un semn al cancerului de prostată. Deși nu există prea multe semnale de alarmă timpurii, istoricul familiei și dieta pot fi factori de risc. Dacă vă îngrijorează factorii de risc sau orice simptome aveți, vorbiți cu medicul dumneavoastră.
Am prostata mărită, am motive de îngrijorare?
Creșterea prostatei este normală. La unii bărbați crește foarte puțin, la alții foarte mult. În anumite cazuri, o prostată mărită sau hiperplazia benignă de prostată (HBP) poate provoca durere și simptome ale tractului urinar inferior precum ezitare, jet slab de urină sau imposibilitatea de a goli vezica, printre altele. Acest fapt este cauzat de mărită care pune presiune pe vezica urinară. În prezent sunt disponibile tratamente performante. Dacă sunteți îngrijorat, consultați-vă medicul.