Ce este incontinența prin prea plin?

Scurgerile urinare în timpul zilei și uneori în timpul nopții pot fi un semn de incontinență prin prea plin Se întâmplă atunci când vezica urinară nu s-a golit complet și începe să se umple din nou foarte rapid cu urină. Pentru a compensa acest lucru, urina începe să se scurgă. Simptomele problemelor de golire a vezicii urinare, cum ar fi incontinența prin prea plin, pot include dificultatea de a începe urinarea. De obicei puteți urina, dar fluxul de urină nu mai este ca înainte. De asemenea, puteți simți nevoia de a merge la toaletă foarte des, chiar și în timpul nopții

Ce se întâmplă?

Incontinența urinară prin prea plin poate fi cauzată de o obstrucție uretrală (mărirea prostatei, constipația cronică etc.) care îngreunează trecerea urinei. Poate fi cauzată și de un mușchi inactiv al vezicii urinare, care vă face probleme cu strângerea adecvată a mușchilor planșeului pelvian, pentru a goli vezica. Inactivitatea mușchiului vezicii urinare poate fi cauzată de deteriorarea unuia dintre nervii care controlează vezica urinară (diabet, scleroză multiplă sau leziuni) sau de efectele secundare ale unor medicamente. 

Ce puteți face în această privință?

Dacă aveți probleme cu golirea corectă a vezicii urinare, este important să cereți ajutorul unui cadru medical pentru a evita presiunea acumulării de urină în vezică și tractul urinar, care ar putea să vă afecteze și rinichii. Puteți solicita ajutorul unui medic sau al unei asistente specializate în controlul incontinenței. Urmăriți-vă rutina vizitelor la toaletă și activitatea vezicii urinare cu câteva zile înainte de programare. Acesta este un mod bun de a vă pregăti pentru vizită și va facilita stabilirea unui diagnostic pentru cadrul medical respectiv.
 
Pentru aceasta, medicul vă va examina. În urma rezultatelor acestei examinări fizice, puteți fi trimiși la alte cadre medicale, cum ar fi un urolog (un medic specializat în boli ale tractului urinar) sau un neurolog, dacă este necesar. După stabilirea unui diagnostic corect, medicul dumneavoastră va ști ce tratament să vă prescrie. 

Soluții temporare

Dacă aveți probleme cu golirea vezicii urinare, există lucruri pe care le puteți face singuri pentru a facilita golirea acesteia. 

Poziția

Asigurați-vă întotdeauna că stați într-o poziție adecvată, care facilitează golirea vezicii urinare și că vă așezați confortabil pe toaletă, cu un sprijin bun pentru picioare. Golirea dublă sau triplă vezicii urinare vă poate ajuta. Puteți face acest lucru astfel: întâi vă așezați și vă goliți vezica urinară normal. Apoi, după ce ați terminat, vă ridicați în picioare și vă așezați din nou. Acest lucru poate determina trecerea unei alte cantități de urină. 

Utilizarea unui cateter

Uneori, medicul dumneavoastră va decide că este necesară utilizarea unui cateter pentru a vă goli complet vezica urinară. Un cateter este un tub foarte subțire și flexibil din plastic care este introdus cu atenție prin uretră, până în vezica urinară, pentru a ajuta la golirea acesteia. 
Dacă vă introduceți singuri cateterul, recomandarea generală este să vă goliți vezica la intervale regulate. Medicul sau asistenta medicală vă pot învăța cum să utilizați cateterul. Este o procedură destul de simplă și ușor de utilizat în mod discret la locul de muncă sau în alte situații în care vă aflați în afara locuinței, deoarece cateterele de unică folosinţă sunt suficient de mici pentru a fi ținute în buzunar și ușor de aruncat după utilizare. 

Ce altceva?

Asigurați-vă că aveți scaune regulate pentru a evita constipația. Uneori, obstrucția poate fi tratată cu medicamente sau, în caz contrar, chirurgical. Folosirea absorbantelor pentru controlul incontinenței sau a altor soluții, cum ar fi lenjeria pentru reținerea scurgerilor și protecția îmbrăcămintei este un alt lucru pe care îl puteți face singuri cu ușurință.
 
Aici puteți găsi toate produsele noastre ce vă pot ajuta în caz de incontinența urinară prin prea plin:
 
<< TENA Men