O radiografie a unui absorbant TENA, cu o vedere în detaliu a fibrelor din nucleul absorbant

Cum inovăm pentru a ne reduce impactul?

Ne-am angajat să reducem impactul produselor și serviciilor noastre asupra mediului, în timp ce îmbunătățim calitatea vieții pentru milioane de persoane din întreaga lume. Cheia noastră pentru a realiza acest lucru este evaluarea ciclului de viață – o metodă recunoscută la nivel global, bazată pe standarde internaționale, de măsurare a impactului produselor noastre pentru incontinență în fiecare etapă a ciclului lor de viață.

Pe lângă sigla Programului TENA Protects, pictogramele pentru fiecare etapă a ciclului de viață al produsului înconjoară textul „CO2 50% până în 2030”.

Evaluarea întregului ciclu de viață al produsului

Ciclul de viață al produsului TENA are cinci etape: materie primă, fabricație, transport, utilizare și gestionarea după utilizare. În afară de utilizare, care este în mâinile dumneavoastră, toate aceste etape contribuie cu un procent la amprenta de carbon a produselor noastre. Să aruncăm o privire asupra elementelor care sunt implicate în realizarea produselor noastre și a modului în care suntem capabili să îmbunătățim amprenta de carbon în fiecare etapă, datorită efortului nostru în materie de evaluare a ciclului de viață.

Pictograme ale unei stive de bușteni și doi copaci, pe un fundal verde

Materii prime

De aici începe totul: cu lucruri precum celuloza din lemn și materialele nețesute. Celuloza care este utilizată pentru nucleele noastre absorbante provine din păduri gestionate în mod responsabil din Europa și America de Nord. Avem furnizori de încredere din Europa și Asia pentru polimerii noștri superabsorbanți (SAP), iar materialele noastre nețesute provin de la furnizori din Europa și Asia, cu accent pe identificarea și inovarea materialelor din ce în ce mai bune acolo unde este posibil.
Pictograme ale unei fabrici și ale unei mori de vânt pe fundal verde

Fabricație

În cadrul fabricației, începem prin a verifica și a testa cu atenție materiile prime pentru a ne asigura că respectă standardele noastre de calitate. Apoi formăm nucleul absorbant, pe care îl acoperim cu un polimer superabsorbant pentru o absorbție și mai bună. 
 
Apoi, adăugăm un material nețesut și o cantitate mică de adezivi și elemente elastice pentru a menține totul confortabil. În final, modelăm produsul în forma sa finală – fie că este un absorbant zilnic subțire, un absorbant sau lenjerie intimă – și îl ambalăm pentru transport.
Pictograme ale unui camion și doi nori deasupra, pe un fundal verde

Transport

Ne dorim să procedăm inteligent în materie de logistică. Astfel, în materie de transport, lucrăm cu parteneri logistici de excepție, căutând cele mai scurte rute și opțiuni cu amprentă de carbon mai mică, cum ar fi transportul feroviar și maritim. De asemenea, înregistrăm progrese cu privire la utilizarea unei cantități mai mici de ambalaje în timpul transportului, ceea ce reduce cantitatea de deșeuri și ne reduce și mai mult impactul.
Pictograme ale unui absorbant zilnic și a unui chilot pe fundal verde

Utilizare

Este responsabilitatea noastră să reducem amprenta de carbon a produselor noastre, dar împreună putem avea un impact și mai mare. Și aici interveniți dumneavoastră: utilizarea produsului adecvat, potrivit corpului și cu nivelul de absorbție necesar pentru nevoile dumneavoastră sau nevoile cuiva de care aveți grijă, poate avea un impact major asupra amprentei totale de carbon a produsului.
Pictograme ale unui foc și unei casete de reciclare pe un fundal verde

Gestionarea ulterioară utilizării

La TENA avem obiective ambițioase. Un mare obiectiv este dezvoltarea de produse și servicii pentru o societate circulară în care se reutilizează mai mult și se irosește mai puțin. Aceasta înseamnă să vă asumați responsabilitatea pentru întregul ciclu de viață, chiar și după ce ați terminat de utilizat produsele noastre. Există câteva provocări serioase în această călătorie, dar inovăm în fiecare zi și aducem în permanență soluții noi.