Sigla programului TENA Protects suprapusă peste fotografia unui bărbat mergând de-a lungul unei plaje însorite spre stânci îndepărtate

Programul TENA Protects

Pentru noi, schimbarea pozitivă începe cu îmbunătățirea vieții oamenilor cu produse de calitate. Dar înseamnă și să ne asumăm responsabilitatea pentru impactul pe care îl avem asupra planetei. Facem acest lucru, în conformitate cu angajamentul nostru față de Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU, concentrându-ne pe responsabilitatea socială și responsabilitatea față de mediu.

O pictogramă mare cu trei oameni în fața planetei Pământ

Responsabilitate socială – îmbunătățirea stării de bine, zi de zi

TENA îi ajută pe oameni să trăiască o viață mai fericită și mai plină. Produsele noastre de înaltă calitate au crescut deja standardele de igienă și sănătate pentru milioane de utilizatori și îngrijitori profesioniști. Responsabilitatea socială se traduce prin grija și curajul de a acționa ferm în problemele sociale pe care alții se tem să le gestioneze.

Istoricul nostru privind responsabilitatea socială

O vedere de aproape a senzorilor și a dispozitivului de înregistrare de pe partea din față a lenjeriei intime absorbante TENA SmartCare Identifi

2013

Îngrijire pe bază de date prin noua inovație tehnologică

Lansată în 2013, TENA Identifi™ este o soluție inovatoare pentru centrele de îngrijire, care înregistrează scurgerile de urină ale rezidenților, permițând îngrijitorilor să acționeze pe baza cunoștințelor aprofundate cu privire la modelele de scurgeri. Pe lângă o reducere de 62%1 a scurgerilor de urină ale rezidenților, tehnologia generează cu 4% mai puține schimbări ale produselor pentru incontinență1 și o cantitate redusă cu 56 kg/an în ceea ce privește deșeurile per rezident2.  
 
 
1) Rezultate de la 210 de clienți înainte și după rapoartele de monitorizare realizate cu TENA Identifi™ în Danemarca în perioada iunie 2013 - iunie 2015.
2) Rezultate de la 207 de utilizatori din 25 de municipalități din Suedia; martie 2017
Un cadru medical ajută o rezidentă în vârstă care se deplasează cu cadrul într-un hol.

2011

Ne-am implicat în parteneriate cu centre de îngrijire pentru o calitate mai bună a îngrijirii

Soluțiile TENA reprezintă o modalitate structurată de a îmbunătăți starea de bine a rezidenților și de a ajuta la reducerea impactului asupra mediului, în parteneriat cu centrele de îngrijire. Conform studiilor efectuate în perioada 2011-2013, programul poate reduce durata de timp petrecut cu sarcinile de îngrijire a incontinenței cu 44%* și risipa cu 31%*.
 
 
 
* Medii bazate pe 85-181 de studii de caz din întreaga lume, efectuate în perioada 2011-2013 – în principal în Europa, dar și în SUA, Canada și China. Rezultatele variază de la țară la țară și de la un centru de îngrijire la altul.
Un cerc de picioare îndreptate unele spre celelalte în iarbă sălbatică.

2011

Noile noastre obiective pentru inovație: Oameni și natură

Începând cu 2011, cel puțin 33% din noile inovații TENA vor susține îmbunătățirile la nivel social și/sau de mediu. Ne-am îmbunătățit eficiența în materie de resurse și am redus impactul nostru asupra mediului, prin luarea în considerare a întregului ciclu de viață pentru noile inovații.
O pictogramă mare a unei frunze în fața planetei Pământ

Responsabilitate față de mediu – soluții mai bune cu amprentă de carbon mai mică

La TENA descoperim și inovăm continuu, găsim noi modalități de a îmbunătăți viețile oamenilor, dar și de a reduce amprenta produselor noastre asupra mediului. Dorim să creăm produse și servicii pentru o societate care să reducă risipa și să aibă un grad mai înalt de reciclare și reutilizare, susținând în același timp gestionarea durabilă a îngrijirii incontinenței. Este vorba despre a face mai mult cu mai puțin.

Istoricul nostru privind responsabilitatea față de mediu

Sigla inițiativei Obiective bazate pe date științifice, cu o pictogramă a unei ecuații de undă pentru tendințele descendente și sloganul, „desfășurarea unei acțiuni corporative ambițioase cu privire la schimbările climatice”

2021

Angajament față de un mediu înconjurător mai curat: obiective ambițioase pentru un impact redus asupra climatului

În 2021, inițiativa Obiective bazate pe date științifice a aprobat obiectivele noastre de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 35% pentru energie și electricitate în producție și cu 18% pentru materiile prime cheie, transport și deșeuri, ceea ce înseamnă că angajamentul nostru privind clima susține acum Acordul de la Paris.
O turbină eoliană și panouri solare

2020

TENA achiziționează energie electrică din surse regenerabile certificată la toate fabricile europene

Începând cu 2020, toate fabricile TENA din Europa funcționează cu energie electrică din surse regenerabile, certificată de institute externe precum Sistemul European de Certificare a Electricității (EECS). Făcând această schimbare, ne-am redus amprenta de carbon cu 6% și acest lucru ne-a adus cu încă un pas mai aproape de obiectivul nostru de reducere de 50% în Europa până în 2030.
Sute de pachete verzi de absorbante zilnice se deplasează rapid de-a lungul unui transportor pe o linie de producție.

2019

Un nou obiectiv dificil pentru ambalaje sustenabile

În 2019, ne-am propus să facem ambalajele 100% reciclabile, utilizând materiale regenerabile și reciclate în proporție de 85%. Și ne apropiem cu pași repezi de acest obiectiv. La finalul anului 2022, cantitatea combinată de materiale regenerabile și reciclate pentru ambalajele din cadrul tuturor mărcilor Essity a ajuns la 80%.
Sigla EPD cu alb și verde suprapusă peste o pădure în plin soare

2017

Un nivel de transparență complet nou pentru produsele TENA

O declarație de mediu pentru produse este o verificare independentă, care indică informațiile legate de mediu ale unui produs, pe baza întregului ciclu de viață. Conformitatea cu acest standard a oferit o bază solidă pentru a face afirmații cu privire la performanța de mediu a produselor noastre pentru incontinență.
Două femei într-un centru de producție TENA care examinează un produs absorbant

2016

Reducerea cantității de deșeuri – stabilirea de noi obiective ambițioase

În drumul spre obiectivul final al cantității zero de deșeuri în producție, am stabilit o țintă concretă în 2016: toate centrele de producție Essity vor transforma toate deșeurile generate în materiale utile sau energie până în 2030.
O linie de urme de tălpi pe o plajă cu nisip

2008

Un obiectiv solicitant privind emisiile de CO2: reducerea amprentei de carbon a produselor pentru incontinență TENA cu 50% în Europa

Din 2008, am redus amprenta de carbon a produselor noastre pentru incontinență cu 21-43%* – pași esențiali pe drumul către atingerea obiectivului nostru ambițios de 50% în Europa până în 2030.
 
 
* Rezultate pentru 2008–2022: TENA Flex -22%, TENA Absorbante și Absorbante Zilnice -43%, TENA Comfort -21%, TENA Men -26%, TENA Chiloți și Lenjerie Intimă -41%, TENA Slip -32%, TENA Bed -24%