Care sunt cauzele enurezisului și nicturezisului?

Enurezisul, sau enurezisul nocturn, reprezintă urinarea involuntară în timpul somnului, după vârsta la care aceste manifestări ar trebui să dispară. Nicturezisul reprezintă nevoia de a merge frecvent la toaletă în timpul nopții pentru a urina.

Enurezis și nicturezis la adulți

Urinarea frecventă în timpul nopții, precum și enurezisul la adulți, au de obicei cauze diferite față de copii. La adulți, enurezisul este denumit, de obicei, enurezis nocturn.
 
Urinarea frecventă poate însemna producerea unei cantități mari de urină din cauza unor modificări în producția unor hormoni, a unor probleme renale, boli sau medicamente. Aceasta poate cauza enurezis nocturn sau nevoia de a merge la toaletă o dată sau de mai multe ori în timpul nopții pentru a urina, fiind denumită în acest caz nicturezis. Este normal ca persoanele în vârstă să meargă la toaletă o dată sau de două ori în timpul nopții pentru a urina.
 
La bărbați, nicturezisul este, de obicei, asociat unei prostate mărite. Totuși, o sau problemele medicale din această gamă pot cauza urinare frecventă în timpul nopții, indiferent de vârstă și sex. Rețineți că un consum excesiv de lichide, în special cele ce conțin cafeină, poate crește numărul de vizite la toaletă.

TENA este alături de dumneavoastră

Pentru a stabili cauza enurezisului nocturn și a nicturezisului la adulți, adresați-vă medicului dumneavoastră. Indiferent de cauza, severitatea și frecvența problemelor asociate enurezisului, produsele noastre vă ajută să trăiți o viață în condiții cât mai normale.