Evaluările ciclului de viață

Dorim să îmbunătățim starea de bine, dar în același timp să reducem amprenta asupra mediului. Evaluarea ciclului de viață (LCA) este singurul instrument verificat pe care îl puteți utiliza pentru a măsura impactul total al unui produs asupra mediului, pe durata întregului ciclu de viață al său. Prin integrarea LCA-urilor în activitatea noastră de inovare, putem minimiza risipa legată de produsele noastre, pornind de la un design mai inteligent și materiale superioare, continuând cu activități de producție și transport mai eficiente și, în final, ajungând la etapa de utilizare și la circularitatea ulterioară utilizării. 

„Cel mai puternic impact asupra mediului este generat în primul rând de producția de materii prime și în al doilea rând de etapa post-consum. Acest lucru înseamnă că trebuie să ne gândim la un design mai inteligent, cu materiale superioare, dar în cantități mai reduse.”

Susan Iliefski Janols, Vicepreședinte pentru Produse & Servicii de Sustenabilitate , Brand Global, Inovație și Sustenabilitate

Cheia către o amprentă de carbon mai redusă

În videoclipul de mai sus, Susan Iliefski Janols, Vicepreședinte pentru Produse & Servicii de Sustenabilitate, discută despre activitatea noastră cu Evaluările ciclului de viață - de la cum a început, în anii '90, și până la ce înseamnă pentru operațiunile noastre de zi cu zi și pe termen lung. 
 
Iată câteva elemente cheie din acest videoclip: 
 
  • Evaluarea ciclului de viață (LCA) este singurul instrument pentru măsurarea impactului total al unui produs asupra mediului, pe durata întregului său ciclu de viață: de la fabricarea materialelor și produselor până la transport, utilizare și circularitate după utilizare.  
  • O LCA pentru o inovație se bazează pe aceleași principii științifice și standarde ca în cazul unei game, dar LCA pentru o gamă vizează toate produsele vândute într-o regiune și într-o anumită perioadă de timp. Acest lucru înseamnă că inovațiile sunt incluse în îmbunătățirile treptate din producția zilnică. 
  • LCA-urile ne permit să ne gândim la modul în care concepem și dezvoltăm produse de calitate, cu o amprentă de carbon minimă - de exemplu, prin dezvoltarea de design-uri mai inteligente, cu materiale superioare și prin minimizarea risipei. 
  • Rezultatul unei LCA poate fi comunicat prin intermediul unei Declarații de mediu pentru produse (EPD) - o verificare independentă care prezintă informațiile de mediu despre un produs, în funcție de ciclul de viață complet al acestuia. EPD-urile pentru majoritatea produselor TENA pot fi găsite pe site-ul web EPD International.