8 sfaturi privind energia pentru un impact puternic

Doriți un nivel mai mare de sustenabilitate acasă, dar nu știți de unde să începeți? Iată 8 pași mici pe care îi puteți face pentru un impact semnificativ asupra amprentei dumneavoastră de carbon și costurilor cu energia. Fiecare pas contează.  
Vedere de sub streașina unei case, cu un cer nocturn senin și înstelat

Sfatul 1

Utilizați becuri LED în locul celor incandescente.

Becurile LED nu conțin mercur și au un impact mult mai redus asupra mediului decât cele incandescente. Din acest motiv, becurile LED au o durabilitate de până la 25 de ori mai mare - ajutându-vă să economisiți energie, dar și să reduceți costurile cu energia electrică. 
O mașină de spălat de culoare neagră cu un coș de rufe așezat lângă aceasta.

Sfatul 2

Modificați setările mașinii de spălat.

Așteptați până când mașina de spălat se umple și efectuați un ciclu de spălare cu setarea de temperatură scăzută (chiar dacă eticheta indică spălare la temperaturi ridicate). Acest lucru nu numai că prelungește durata de viață și culoarea hainelor, ci și economisește cea mai mare parte a energiei care ar fi fost folosită pentru încălzirea apei. Prin spălarea a 4 din 5 rânduri de rufe în apă rece puteți reduce semnificativ nivelul de emisii de CO2 dintr-un an. 
Haine puse pe o frânghie la uscat

Sfatul 3

Și săriți pentru uscător.

Dacă puteți, uscați-vă hainele la aer și nu în uscător. Nu doar că economisiți energie, dar această metodă este și mai delicată cu materialele, sporind durabilitatea hainelor dumneavoastră.  
Un încărcător scos din priză, pe o suprafață din piele

Sfatul 4

Scoateți din priză încărcătoarele atunci când nu le folosiți.

Dispozitivele electronice conectate la priză, chiar dacă sunt oprite, pot irosi până la 10% din energia electrică a casei dumneavoastră. Fiecare mic pas contează, așa că scoateți aparatele din priză. 
 Prim-plan pe o persoană care ține o cană cu ambele mâini, purtând un pulover tricotat larg.

Sfatul 5

Înainte de a porni căldura, îmbrăcați-vă cu un pulover.

Fiecare grad contează. Simplu și adevărat. Economisiți energie îmbrăcându-vă mai gros în loc să utilizați termostatul. 
Fereastra unei case roșii.

Sfatul 6

Astupați orificiile prin care se pierde aerul.

Verificați dacă geamurile și ușile prezintă orificii. Astuparea orificiilor prezente de-a lungul balamalelor și rosturilor economisește energie și menține un ambient cald. 
Prim-plan pe mâinile unei persoane, care tastează la un laptop.

Sfatul 7

Gestionați setările de alimentare.

De la laptopuri și alte dispozitive, verificați setările pentru economisirea energiei. Poate părea banal, dar, dacă nu irosiți energie inutilă, puteți reduce consumul și prelungi durata de viață a bateriei. Fiecare mic pas contează. 
Două turbine eoliene pe coama unui deal înverzit, cu nori și soare în depărtare.

Sfatul 8

Trecere la energia electrică regenerabilă.

Dacă nu ați făcut deja acest pas, trecerea la energie electrică regenerabilă poate fi cel mai bun lucru pe care l-ați putea face pentru a reduce amprenta de carbon. Acest lucru este la fel de simplu precum solicitarea pentru asistență din partea furnizorului de energie electrică sau căutarea rapidă a unor site-uri care compară furnizorii de energie electrică.