Povestea noastră privind responsabilitatea

Activitatea TENA s-a concentrat întotdeauna pe protecția oamenilor. Iar pe măsură ce gradul global de conștientizare privind criza climatică a prins avânt, de-a lungul anilor, noi am menținut un ritm constant. Ne îmbunătățim și învățăm pas cu pas. Inventăm noi modalități de a proteja nu numai oamenii, ci și planeta. 
 
Iată câteva dintre momentele decisive ale acelei călătorii.
O turbină eoliană cu un apus în fundal și panouri fotovoltaice în prim-plan.

2020

TENA va utiliza curent electric regenerabil în toate fabricile europene

TENA s-a angajat să reducă amprenta de carbon pentru produse sau servicii până în 2030. Un pas pentru a realiza acest lucru este trecerea la electricitate din surse regenerabile, cum ar fi de ex. apă, vânt sau soare, în fabricile noastre. Electricitatea din fabricile noastre este achiziționată din extern și este certificată cu garanții de proveniență. Aceste certificate nu sunt create de noi, ci sunt emise de institute externe precum Sistemul European de Certificare a Electricității (EECS) pentru a asigura credibilitatea. Prin acest lucru susținem dezvoltarea electricității regenelabile pe toate piețele.
Produse TENA aflate pe banda transportoare dintr-o unitate de producție.

2019

Un nou obiectiv dificil pentru ambalaje sustenabile

Ne-am propus să facem ambalajele 100% reciclabile, utilizând materiale regenerabile și reciclate în proporție de 85%. Și ne apropiem cu pași repezi de acest obiectiv. La finalul anului 2019, cantitatea combinată de materiale regenerabile și reciclate pentru ambalajele din cadrul tuturor mărcilor Essity a ajuns la 68%.
Sigla Science based targets

2018

Angajament față de un mediu înconjurător mai curat: obiective ambițioase pentru un impact redus asupra climatului

În 2018, noile noastre obiective se axează pe reducerea emisiilor de gaze de seră cu 25% pentru producția de energie și electricitate și cu 18% pentru materialele prime de bază, transporturi și deșeuri și au fost aprobate de inițiativa Science Based Targets. Acest lucru înseamnă că angajamentul nostru privind climatul susține Acordul de la Paris. 
Trei copii pe o plajă, care scriu un mesaj și își lasă amprenta mâinilor în interiorul unei inimi pe care au desenat-o pe nisip.

2018

Un angajament pentru a lua măsuri: Platformele noastre de Activare a Sustenabilității

Având în vedere profunzimea integrării sustenabilității în cadrul afacerii noastre, clădim viitorul nostru pe baza a trei platforme noi: Bunăstarea se referă la grija și curajul de a acționa ferm pentru rezolvarea problemelor sociale, pe care alții se tem să le gestioneze; Mai mult cu mai puțin se referă la crearea unei valori mai mari cu mai puține resurse; și Circularitatea inovează produsele fabricate din materiale regenerabile sau reciclate și explorează soluții pentru reutilizare și reciclare.
Razele soarelui se infiltrează printre brazii înalți creând pete de lumină pe pământul dintr-o pădure întunecată. Sigla EPD este suprapusă peste imagine.

2017

Un nivel de transparență complet nou pentru produsele TENA

O declarație de mediu pentru produse este o verificare independentă, care indică informațiile legate de mediu ale unui produs, pe baza întregului ciclu de viață. Prin respectarea acestui standard, TENA câștigă o bază robustă pentru a face afirmații cu privire la performanțele legate de mediu ale produselor noastre. 
Șase panouri colorate într-un format grilă, fiecare cu o pictogramă și un text scris cu alb, enumerând obiectivele de dezvoltare durabilă ONU 3, 5, 6, 12, 13 și 15.

2016

Planuri încrezătoare pentru acțiunea globală: contribuirea la obiectivele de dezvoltare durabilă ONU

Obiectivele de dezvoltare durabilă ONU reprezintă un model pentru abordarea celor mai presante provocări globale, cu termene în 2030. Am ales să acordăm prioritate celor mai relevante obiective pentru afacerea noastră, în cadrul cărora dispunem de o experiență substanțială și putem aduce o contribuție. Activitatea constantă pentru îndeplinirea acestor obiective va face lumea un loc mai bun.
Două femei care zâmbesc într-un centru de producție TENA și care examinează un produs absorbant.

2016

Reducerea cantității de deșeuri - stabilirea de noi obiective ambițioase

În drumul spre obiectivul final al cantității zero de deșeuri în producție, ne-am stabilit o țintă concretă: toate centrele de producție Essity vor transforma toate deșeurile generate în materiale utile sau energie până în 2030. 
O rețea de circuite cu senzori integrată pe o suprafața absorbantă a unei lenjerii intime albe de protecție converg în sus într-o cutie dreptunghiulară mică, cu marca TENA.

2013

Lansarea TENA Identifi™ - mai multe cunoștințe, rezultate mai bune, amprenta de carbon redusă

Pentru îngrijitorii profesioniști, înțelegerea nevoilor individuale este vitală. TENA Identifi este o tehnologie nouă care înregistrează scurgerile urinare ale unui rezident și care le permite îngrijitorilor să acționeze în baza cunoștințelor aprofundate privind tiparele scurgerilor și a nivelurilor urinare. Pe lângă scurgerile urinare mai mici cu 62%1 ale rezidenților, tehnologia generează schimbări cu 4% mai puține în ceea ce privește produsele pentru incontinență1și o cantitate redusă cu 56 de kg/an în ceea ce privește deșeurile2.
 
 
 
1) Rezultatele de la 210 de clienți înainte și după rapoartele de monitorizare realizate cu TENA Identifi™ în Danemarca. Rapoartele de monitorizare au fost elaborate în perioada iunie 2013 - iunie 2015.
2) Rezultate de la 207 utilizatori din 25 de municipalități din Suedia; martie 2017 
Șapte perechi de picioare formează un cerc în iarba înaltă.

2011

Noile noastre obiective pentru inovație: Oameni și natură

Cel puțin 33% din inovațiile noi vor susține îmbunătățirile la nivel social și/sau de mediu. Vom îmbunătăți eficiența resurselor și vom reduce impactul nostru asupra mediului, prin luarea în considerare a întregului ciclu de viață pentru inovațiile noi. 
Un îngrijitor dintr-un cămin ajută o doamnă în vârstă, care se deplasează cu un baston.

2011

Lansarea Soluțiilor TENA: un parteneriat pentru o îngrijire de calitate și pentru o amprentă de carbon redusă

Soluțiile TENA sunt o modalitate structurată de îmbunătățire a bunăstării rezidenților în parteneriat cu serviciile de îngrijire la domiciliu, pentru a putea lăsa o amprentă mai bună asupra mediului. În medie, serviciile de îngrijire care implementează Soluțiile TENA consideră că timpul petrecut în activitățile asociate cu incontinența este redus cu 44%*, iar cantitatea de deșeuri este redusă cu 31%*.
 
 
 
*Procentaje medii obținute în urma a 85-181 de studii de caz din toată lumea cu Soluțiile TENA, în principal în Europa, dar și în SUA, Canada și China. Rezultatele variază de la țară la țară și de la un centru de îngrijire la altul. 2011-2013 
O linie formată din urme de tălpi care se văd în depărtare pe o plajă.

2008

Un nou obiectiv solicitant privind emisiile de CO2: reducerea amprentei de carbon a produselor TENA cu 50%

Informație recentă: de la stabilirea acestui obiectiv, am reușit să reducem amprenta de carbon pentru absorbantele zilnice, absorbantele de incotinență și chiloții noștri cu 11 - 33% și suntem pe cale să atingem sau să depășim obiectivul nostru de 50% până în 2030.
Ilustrații ale produselor promoționale din anii 1980, care indică produsele pentru incontinență Tenaform și Tenette.

1983

Marca TENA este înregistrată - un nou capitol dintr-o poveste interesantă

Marca TENA a fost înregistrată în anul 1983 și, precum produsele noastre, a evoluat treptat în timp. De-a lungul anilor am ascultat, inovat și pionierat produse noi. De la începuturile noastre modeste, ne-am transformat într–un brand de top în domeniul produselor pentru incontinență, în care au avut și au încredere milioane de oameni din întreaga lume.
Doi cercetători în halate albe își consultă notițele în laborator.

Anii 1970

Siguranța produselor - un aspect pe care l-am aplicat de la bun început

Siguranța produselor este un element central al mărcii TENA, încă de la înființarea acesteia. Toate produsele TENA sunt supuse unor proceduri robuste de siguranță și trebuie să poată fi utilizate în siguranță în scopurile pentru care au fost proiectate. Acestea conțin materiale comune, care sunt utilizate într-o gamă largă de produse absorbante destinate igienei intime de-a lungul mai multor ani, de milioane de oameni din întreaga lume.
O reclamă tipărită din anii 1960 cu un model ce poartă scutece de unică folosință pentru incontinență.

Anii 1960

Începem cu începutul: lăsăm deoparte tabuurile, îmbunătățim calitatea vieții

Originile noastre datează de la începutul anilor ’60, când noi (fiind o companie suedeză, numită în acea vreme Mölnlycke) am dezvoltat primele scutece și chiloți de unică folosință pentru pacienții care sufereau de incontinență. Am fost prima companie care a promovat într-un mod sincer produsele pentru incontinență, sporind gradul de conștientizare și acceptând această afecțiune comună.