Ce înseamnă asumarea responsabilității?

Pentru noi, totul a început de la produsele de calitate. Și continuă cu acestea. Deoarece TENA s-a concentrat întotdeauna pe îngrijirea oamenilor. Îmbunătățirea vieții acestora și susținerea unui trai plin de demnitate și încredere. Acest lucru nu se schimbă.

Dar întotdeauna a însemnat și să fim pregătiți pentru a învăța. Și pe măsură ce am obținut o înțelegere mai profundă a legăturii noastre interumane și a legăturii cu mediul nostru, definiția noastră privind îngrijirea s-a dezvoltat tot mai mult. Ne convinge să avem grijă nu numai de oameni, ci și de planetă. În prezent, ne-am implicat într-o sferă mai mare de responsabilitate și suntem la fel de dedicați în acest sens precum am fost întotdeauna pentru a lăsa o amprentă pozitivă.

Este vorba despre un plan pentru viitor, cu ajutorul programului nostru TENA Protects.

Încă din 2008, am luat măsuri pentru a face fiecare produs TENA mai sustenabil. Trecerea la energie electrică din surse 100% regenerabile, în toate fabricile noastre. Reducerea amprentei de carbon a produselor și serviciilor noastre cu 50%, până în 2030. Pas cu pas, vom reuși să lăsăm o amprentă pozitivă asupra planetei.

Depășim limite în drumul către bunăstare.

Precum celelalte mărci din familia Essity, misiunea TENA este de a-i ajuta pe oameni să aibă vieți mai fericite și mai împlinite. Majoritatea inovațiilor noastre recente - precum produsele TENA Pants și TENA Slip mai confortabile și mai subțiri, dar și TENA Comfort cu ConfioAir - nu au stabilit doar standarde înalte de igienă și sănătate pentru milioane de utilizatori și îngrijitori, ci au redus și impactul asupra climei*.
 
Muncim din greu pentru a spori nivelul de conștientizare, a îmbunătăți serviciile de îngrijire și a realiza dialoguri la nivel înalt, în întreaga lume. Ne împărtășim cunoștințele în materie de igienă și sănătate prin educarea tinerilor și promovarea unui dialog deschis despre incontinență, eliminând stigmatul care o urmărește adesea. 
 
 
* Rezultate pentru perioada 2008–2015: 23% pentru TENA Pants, 15% pentru TENA Slip și 19% pentru TENA Comfort

TENA Identifi

Tehnologie nouă pentru îngrijirea pe bază de date, care reduce cantitatea de deșeuri cu 56 kg pe an.

O pereche de chiloți TENA Identifi în prim-plan

Soluțiile TENA

Ne-am implicat în parteneriate cu centre de îngrijire pentru a spori calitatea serviciilor de îngrijire și pentru a reduce cantitățile de deșeuri cu 31%.

O asistentă și o femeie în vârstă se plimbă în aer liber

Reduce amprenta noastră de carbon cu fiecare lansare.

În cele din urmă, știm că produsele excelente nu sunt suficiente. Asumarea responsabilității pentru planetă, precum și pentru oameni, înseamnă reducerea impactului nostru asupra mediului și contribuția reală la o societate sustenabilă.
 
Activitatea noastră pentru îndeplinirea Obiectivelor de dezvoltare durabilă ONU se conformează cu această responsabilitate. Unul dintre acestea este Obiectivul 12, Consumul și producția responsabilă, la care putem contribui prin îmbunătățirea eficienței resurselor pentru reducerea amprentei noastre de carbon. Și deja suntem martori la un progres semnificativ. Încă din 2008, am redus amprenta de carbon a produselor noastre cu 11 – 33% și suntem pe calea cea bună pentru îndeplinirea sau depășirea obiectivului nostru de 50% până în 2030. 

Realizăm mai mult cu mai puțin.

La TENA, desfășurăm constant activități de dezvoltare și inovare. Găsim noi modalități de a îmbunătăți viețile oamenilor, dar și de a reduce amprenta produselor noastre asupra mediului.
 
Acest lucru implică utilizarea unor materiale superioare, implementarea unor design-uri mai inteligente și, în același timp, utilizarea unei cantități mai mici de energie provenită din combustibili fosili. Mai exact, următorul nostru pas este trecerea la energia electrică provenită din surse regenerabile pentru fiecare dintre centrele noastre de producție, începând cu cele din Europa.
Iată alte câteva obiective pe care ne propunem să le atingem până în 2030:
 
  • Vom reduce la jumătate amprenta de carbon a produselor noastre. 
  • Vom reduce emisiile de carbon cu 18% pentru materii prime, transport și deșeuri. 
  • Jumătate din inovațiile noastre vor fi dedicate naturii.
  • 100% din centrele de producție Essity vor transforma deșeurile în materiale utile sau energie.

Ajută la formarea unei societăți circulare.

Dorim să creăm produse și servicii pentru o societate cu mai puțină risipă și cu un grad mai înalt de reciclare și reutilizare. Acesta este un obiectiv ambițios, iar pentru a-l atinge avem nevoie de un mod de gândire creativ și modele de afaceri și parteneriate complet noi.
 
Am pornit pe această cale cu un avans. De exemplu, compania noastră a fost una dintre primele 300 care au semnat „A line in the sand” - un angajament global pentru eliminarea plasticului de la sursă. Respectarea acestui angajament înseamnă să lucrăm în permanență către obiectivul nostru de 100% ambalaje reciclabile, fabricate în proporție de 85% din materiale reciclate sau provenite din surse regenerabile, până în 2025, și să transformăm deșeurile din toate centrele noastre de producție în materiale și energie, până în 2030. 
Iată cum ne-am descurcat până în momentul de față.
 
  • Până la finalul anului 2019, am atins o rată de recuperare de 63% în cadrul centrelor de producție Essity. 
  • Serviciul Soluții TENA a ajutat la reducerea cantităților de deșeuri cu până la 30%. 
  • În 2019, 79% din fibra pe bază de lemn proaspăt, folosită ca materie primă în produsele și ambalajele Essity, a fost certificată de FSC® sau PEFCTM. 

Îi ajută pe consumatorii conștienți.

Cu toții știm că trebuie să ne schimbăm obiceiurile de consum pentru reducerea propriei amprente de carbon. Dar multe persoane consideră că producătorii de bunuri de consum ar trebui să își asume o parte din această responsabilitate. 
Suntem de acord. Când utilizați produse TENA, acea parte din amprenta dumneavoastră de carbon va deveni responsabilitatea noastră. Este de datoria noastră să vă ajutăm să vă diminuați amprenta de carbon fără a fi nevoie să vă sacrificați bunăstarea sau pe cea a persoanelor dragi. 
 
Și ne apropiem cu pași repezi de acest obiectiv. Pas cu pas, reducem atât amprenta noastră de carbon, cât și pe a dumneavoastră. 

Produsele TENA au un caracter mai transparent ca niciodată.

Amprenta de carbon a produselor TENA a fost făcută publică, împreună cu o listă a ingredientelor acestora.

O radiografie a unui absorbant pentru incontinență, care afișează în detaliu fibrele din nucleu absorbant al produsului

Essity - lider în domeniul produselor de igienă și sănătate

Essity este un lider mondial în domeniul produselor de igienă și sănătate. Suntem dedicați îmbunătățirii nivelului de bunăstare prin produsele și serviciile noastre. Essity depășește limite în drumul său către bunăstare și contribuie la formarea unei societăți sănătoase, sustenabile și circulare. În timp ce fiecare marcă Essity are propriul său scop, cu toții lucrăm pentru a atinge obiectivele Essity privind sustenabilitatea: îmbunătățirea bunăstării oamenilor în fiecare zi și crearea unor soluții mai bune cu o amprentă redusă asupra mediului. Mai multe informații pe www.essity.com.