Incontinența - Un subiect de discuție delicat

Incontinența poate fi un subiect delicat pentru noi toți, nu doar pentru persoanele afectate. Haideți să îndepărtăm împreună stigmatul rușinii și să îi facem să se simtă mai confortabil și gata să accepte tratamentul.

O problemă de sănătate des întâlnită

Discutați despre incontinență ca despre orice altă problemă de sănătate. Problemele legate de controlul vezicii urinare sunt des întâlnite și adeseori pot fi tratate.

Aduceți în discuție acest subiect cu regularitate

Incontinența poate afecta persoane de toate vârstele, nu doar pe cele în vârstă. Afecțiunile prostatei, sarcina și menopauza pot cauza probleme de slăbiciune a vezicii urinare.

Adeseori se poate trata

Adeseori incontinența poate fi tratată, însă multe persoane cred că aceasta este un semn natural al îmbătrânirii sau că pur și simplu nu se poate trata. Dacă le spuneți că situația în cele mai multe cazuri de incontinență poate fi îmbunătățită semnificativ, este mult mai ușor pentru persoanele afectate să își accepte situația și să înceapă să discute despre tratament.

Intervenții timpurii

Abordați problema și începeți tratamentul cât mai repede posibil. Desigur, acest lucru ajută persoana afectată să evite stresul de natură emoțională și psihică generat de afecțiune, însă poate preveni și alte consecințe de ordin social mult mai grave. De foarte multe ori, incontinența constituie motivul pentru internarea unei persoane într-un centru de îngrijire – o măsură drastică pentru persoana în cauză, familia acesteia și societatea în ansamblu. Cu un tratament timpuriu și o gestionare eficientă, puteți ajuta persoanele care suferă de incontinență să rămână în casa lor mai mult timp.

Fiți proactiv

Informați-i pe cei supuși riscului, respectiv bărbaților cu probleme ale prostatei, mamelor tinere și femeilor ajunse la menopauză că este posibil să apară incontinența. De asemenea, persoanele care prezintă dificultăți de mobilitate pot avea probleme asociate incontinenței care de multe ori pot fi rezolvate prin facilitarea accesului la toaletă. În toate cazurile, dacă îi pregătiți pe cei supuși riscului apariției incontinenței, îi ajutați să accepte repede o eventuală problemă și să solicite tratament.