Exerciţii pentru planşeul pelvian

Controlul vezicii urinare poate fi îmbunătăţit cu ajutorul exerciţiilor corecte. Exerciţiile pentru planşeul pelvian, cunoscute şi sub denumirea de exerciţii Kegel, te pot ajuta să previi, să reduci sau să gestionezi problemele cauzate de scurgerile urinare.

Exerciţii pentru planşeul pelvian

Localizează muşchii planşeului pelvian

Exerciţiile pentru întăresc muşchii planşeului pelvian şi te ajută să îţi controlezi vezica urinară şi fluxul de urină. Înainte de a efectua exerciţiile, trebuie să ştii cum să îţi localizezi muşchii planşeului pelvian. O metodă bună este să încerci să opreşti sau să încetineşti fluxul de urină în timpul urinării. Muşchii pe care îi foloseşti pentru aceasta sunt mușchii planşeului pelvian.

Oprirea şi încetinirea fluxului de urină nu reprezintă un exerciţiu pentru planşeul pelvian şi nu trebuie folosite ca exerciţiu, deoarece ar putea afecta reflexul normal de golire a vezicii. Este pur şi simplu modalitatea de a localiza muşchii corecţi.

Dacă întâmpini probleme cu localizarea corectă a muşchilor, poţi apela la un fizioterapeut specializat în muşchii planşeului pelvian.

Stat pentru începători

Dacă eşti începător, poţi efectua exerciţiile în poziţie culcat. Iniţial, muşchii tăi nu sunt suficient de puternici, așa că nu este nevoie să îi lucrezi împotriva gravitației. Poziţia culcat te ajută să simţi mai uşor cum lucrează muşchii corecţi şi când aceştia sunt încordaţi la maximum. Încearcă să găseşti o poziţie cât mai confortabilă. Te poţi aşeza culcat cu genunchii îndoiţi şi picioarele pe podea, sau cu picioarele aşezate pe o pernă ori pe un scaun.

Când eşti gata pentru mai multe exerciţii

Ţi-am pregătit câteva exerciţii aici, la TENA Men. Poţi găsi exerciţiile aici

Articole similare

Incontinenţa urinară - Introducere

Unul din patru bărbaţi peste 40* de ani se confruntă cu scurgeri urinare, cunoscute şi sub denumirea de incontinenţă urinară. Cea mai bună metodă de a găsi o soluţie este să afli ce înseamnă incontinenţa urinară.

Activităţile sociale şi scurgerile urinare

Mulţi bărbaţi care se confruntă cu scurgeri urinare îşi fac griji atunci când trebuie să participe la activităţi sociale. Teama de scurgeri urinare poate fi un obstacol, însă, dacă îţi joci bine cărţile, poţi să te protejezi de scurgerile urinare şi să îţi păstrezi încrederea.