Povestea lui Marian

Citeşte povestea lui Marian despre cum este să-i spui partenerei tale că te confrunţi cu .

E NORMAL SĂ MERG ATÂT DE DES LA TOALETĂ?

Marian , 42

La început, nu aveam nicio explicaţie raţională. Băusem prea multă cafea. Cu o seară înainte, băusem câteva beri. Iar afară era foarte frig. Dar, când am început să am scurgeri chiar şi după ce mergeam la toaletă, am ştiut că trebuie să rezolv problema.

Habar n-am când a început. Probabil că, inconştient, am negat o vreme problema. Nici nu mi-a trecut prin minte. Iar când am bănuit despre ce e vorba, am negat. ? Nu cred! Asta apare doar la bătrâni, iar eu nu sunt bătrân.

La început, foloseam peste lenjerie un şerveţel. Erau doar câteva picături şi mă descurcam până mergeam iar la toaletă. După un timp, însă, am început să folosesc absorbantele soţiei. Sunt auto-adezive şi rămân fixate pe lenjerie, însă au un grad mic de absorbţie. Am început să-mi fac griji în legătură cu mirosul. 

Situaţia era tot mai evidentă şi începusem să îmi pierd încrederea în sine. Începusem să mă îndepărtez de soţie. Nu mă mai culcam la aceeași oră cu ea. Relaţiile intime erau excluse.

În cele din urmă, am găsit puterea să îi spun, iar asta a schimbat totul. Însă nu în felul în care mă aşteptam. Nu ştiu exact la ce mă aşteptam. Mă gândeam, poate, că nu mă va mai vedea la fel de bărbat. Însă primul lucru pe care mi l-a spus a fost că e uşurată că nu am o aventură! Ha! Îţi vine să crezi aşa ceva? De fapt, chestia asta ne-a apropiat mai mult. Contează imens să ai cu cine să discuţi.

M-a trimis la un medic care m-a examinat şi m-a testat pentru cancerul la prostată. Negativ. Mi-a recomandat să fac exerciţii şi să-mi antrenez vezica şi mi-a recomandat produse pentru protecţie create special pentru bărbaţi. Acum am un pachet în dulap. Sunt cu siguranţă mai confortabile decât cele de la soţia mea. Îmi pare rău că am aşteptat atât până i-am spus soţiei, însă mai bine mai târziu decât niciodată. Mă simt mult mai uşurat de când i-am spus. Am conştientizat că nu e nimic ruşinos în asta şi că există multe soluţii pentru incontinenţa urinară, create special pentru bărbaţi.