Cum să discuţi despre scurgerile urinare

Poate fi neplăcut să vorbeşti despre scurgerile urinare, însă cheia pentru a descoperi o soluţie este un dialog onest şi direct cu medicul tau, precum şi cu cei dragi.

men eating in garden

Discuţia cu cei dragi

Discuţiile cu partenera ta, cu un prieten apropiat sau cu un terapeut te pot ajuta să gestionezi mai bine situaţia. Primul pas este să fii deschis şi să discuţi despre această situaţie, va fi mai uşor să primeşti ajutor şi să găseşti cea mai bună soluţie.

Este bine să nu uiţi că nu eşti singur. Milioane de adulţi, în general sănătoşi, gestionează cu succes aceeaşi problemă zi de zi. Este posibil ca unii dintre prietenii tăi să se confrunte cu aceeaşi problemă.

Şi, nu în ultimul rând, nimic nu trebuie să te oprească să faci ceea ce îţi place. Fă primul pas către recuperarea ta, discutând cu o persoană în care ai încredere.

Discuţiile cu medicul tău

Problemele medicale intime, precum scurgerile urinare sau urinarea frecventă, pot fi greu de discutat. Prin urmare, cu toate că ai putea fi stânjenit să discuţi acest subiect față în față cu cineva, pentru un medic este pur şi simplu o problemă medicală. Nu trebuie să îţi fie teamă să pui întrebări. La urma urmei, este singurul mod de a găsi răspunsuri.

Iată câteva metode de a te pregăti pentru vizita la medic:

  • Fă o listă cu simptomele tale. Acest lucru îl va ajuta pe medic să diagnosticheze tipul de cu care te confrunţi şi să determine cauza problemei.
  • Atunci când discuţi cu medicul, se poate întâmpla să uiţi întrebările pe care le aveai. Prin urmare, îţi recomandăm să îţi notezi întrebările înainte de vizita la medic. Astfel, ţi se va răspunde cu siguranţă la toate întrebările.

Articole similare

Incontinenţa urinară - Introducere

Unul din patru bărbaţi peste 40* de ani se confruntă cu scurgeri urinare, cunoscute şi sub denumirea de incontinenţă urinară. Cea mai bună metodă de a găsi o soluţie este să afli ce înseamnă incontinenţa urinară.

Exerciţii pentru planşeul pelvian

Controlul vezicii urinare poate fi îmbunătăţit cu ajutorul exerciţiilor corecte. Exerciţiile pentru planşeul pelvian, cunoscute şi sub denumirea de exerciţii Kegel, te pot ajuta să previi, să reduci sau să gestionezi problemele cauzate de scurgerile urinare.