Sfaturi practice pentru gestionarea incontinenței copilului dumneavoastră

Este liniștitor să citești sfaturi de la cineva care a trecut printr-o astfel de situație și a experimentat problema cu care vă confruntați. Din moment ce enurezisul și incontinența nu sunt subiecte despre care se vorbește deschis, este dificil să obții acest gen de sfaturi prietenești. Pentru a vă ajuta, găsiți mai jos o serie de sfaturi utile de la părinți, profesori și cadre medicale.

Rutina înainte de culcare

În cazul în care copilul dumneavoastră se confruntă cu enurezis nocturn, poate fi utilă o rutină eficientă înainte de a merge la culcare: 
 
  • Stabiliți un program sănătos de alimentare și hidratare pe parcursul zilei. 
  • Asigurați-vă că a mers la toaletă înainte de a se culca. 
  • O alarmă pentru incontinență este, de asemenea, demnă de luat în calcul pentru a reduce accidentele în timpul nopții.

Asigurați-vă că bea suficientă apă

În cazul în care copilul prezintă simptome de constipație, aceasta trebuie tratată, deoarece un efect al constipației este creșterea presiunii pe vezica urinară. Așadar, este important să asigurați o dietă sănătoasă a copilului și scaune regulate. 
 
În cazul în care copilul se confruntă cu sete excesivă și are probleme de golire a vezicii urinare, o idee bună este să vorbiți cu medicul dumneavoastră sau cu un alt cadru medical.

Pregătiți așternuturi de rezervă

Păstrați în camera copilului un set de așternuturi, pijamale și o pilotă, pe care să le aveți la îndemână în timpul nopții. Vor fi utile când vă veți trezi în timpul nopții și vor face ca accidentele din timpul nopții să fie o bătaie de cap mai mică pentru toată lumea.

Investiți într-o protecție absorbantă pentru saltea

O aleză TENA (protecție absorbantă pentru saltea) reprezintă o modalitate excelentă pentru protejarea patului copilului dumneavoastră împotriva accidentelor provocate de enurezis. Puteți chiar să pregătiți patul pentru o posibilă schimbare, întinzând un cearșaf, apoi aleza și un alt cearșaf deasupra. Astfel, dacă este nevoie să schimbați lenjeria, patul este deja pe jumătate făcut: îndepărtați cearșaful de deasupra și protecția absorbantă.  

Neutralizați mirosurile

Mirosurile pot ridica suspiciuni și pot induce copilului neîncredere și jenă. În prezent, produsele moderne pentru incontinență încorporează neutralizanți ai mirosului, pentru a-l face pe copil să se simtă confortabil chiar și după un accident. 
 
Pentru a afla care sunt cele mai bune produse pentru copilul dumneavoastră, consultați gama completă de produse TENA pentru copii.

Atenuați efectul glumelor răutăcioase

Copii pot fi nemiloși unul cu celălalt, mai ales când este vorba despre incontinență urinară. De aceea este important să îi explicați copilului (fără a-l dojeni) că toți sunt diferiți: unii sunt miopi, alții alergici etc. Reamintiți-i că fiecare se dezvoltă în ritmuri diferite și că nu este ceva ce poate controla. Totuși, a fi amabil cu oamenii și a-i ajuta este la îndemâna oricui.

Obțineți sprijinul altor adulți

Spuneți-le profesorilor sau părinților prietenilor copilului dumneavoastră despre slăbiciunea vezicii urinare când îl lăsați în grija lor. Astfel, vă pot înlocui și oferi sprijin copilului dumneavoastră. Vă puteți asigura că au acces rapid la toaletă sau puteți stabili un cod pentru situația în care copilul a urinat în timpul somnului. O altă idee bună este să le puneți un chilot de rezervă în geanta de sport sau în ghiozdan.

Dormitul la prieteni și taberele școlare

Achiziționarea unui sac de dormit lavabil poate fi o idee bună. Astfel, când îi pregătiți bagajul pentru a dormi la un prieten sau când pleacă în tabără, puteți ascunde un produs pentru incontinență în sacul de dormit sau în pijamale, astfel încât se poate schimba în secret înainte de a merge la culcare. 
 
Dacă este nevoie, discutați cu părinții, profesorii sau îngrijitorii care îl vor supraveghea pe copilul dumneavoastră pentru a găsi împreună soluții pe perioada somnului. O soluție ar fi să îl trezească înainte de a merge ei la culcare, astfel încât acesta să mai poate merge o dată la toaletă. Sau pot pune produse pentru incontinență într-un loc accesibil din toaletă, astfel încât copilul dumneavoastră să poată ajunge ușor la ele. De multe ori, profesorii și alți părinți s-au confruntat anterior cu probleme de incontinență urinară, astfel încât vă pot sugera soluții noi care vă pot ajuta acasă.

Vizitele prietenilor

Pentru a preveni situațiile jenante inutile, verificați patul copilului pentru a vă asigura că este curat. În cazul în care copilul se teme de un accident în fața prietenilor, purtarea unui produs de incontinență adecvat nevoilor sale îl poate ajuta să se relaxeze și să se bucure pe deplin de întâlnire.

Slăbiciunea vezicii urinare la adolescenți

În cazul adolescenților, apariția unor mici scurgeri după ce au râs nu este un lucru anormal la fete, această problemă dispărând de la sine de cele mai multe ori. Totuși, este o situație delicată și posibil jenantă, așa că o puteți ajuta oferindu-i produse discrete pentru incontinență, care reduc riscul de iritații și neutralizează mirosurile. Dacă oricare dintre voi consideră că poate fi vorba despre o infecție a tractului urinar, stabiliți o programare la medic pentru un consult de specialitate.