Persoana dragă are nevoie de ajutor de la distanță

Este posibil să locuiți la distanță de persoana dragă care are nevoie de ajutor – un părinte în vârstă, de exemplu. Și vă întrebați ce puteți face pentru ea. Sunt mulți îngrijitori în această situație. Am aflat de la aceștia că puteți ajuta, chiar și de la distanțe foarte mari. Puteți să:
 
  • oferiți sprijin emoțional persoanei dragi prin contacte reciproce
  • coordonați serviciile de care are nevoie (de exemplu, să angajați îngrijitori sau persoane care facă menajul și să păstrați legătura cu aceasta, asigurându-vă că nu sunt probleme)
  • îi gestionați starea de sănătate și dosarul medical și să mergeți împreună cu ea la vizitele medicale
  • aflați când dorește să aibă companie și aranjați o vizită a unui membru al familiei sau a unui prieten în acel interval de timp
Îngrijirea la distanță poate fi dificilă. Dar sunt modalități prin care puteți reuși. Mai jos găsiți câteva sugestii care vă pot ajuta să aveți grijă de persoana dragă de la distanță:

Faceți un plan

Un mod bun de a începe este să aflați mai multe informații despre situația sa, despre posibilele dificultăți cu care se confruntă și despre ajutorul de care are nevoie. Încercați să identificați resurse și opțiuni locale care pot fi gestionate de la distanță. Notați-vă aspecte legate de starea medicală și de orice probleme legale sau financiare ale persoanei dragi. 
 
Includeți numere de contact, informații despre asigurări, conturi bancare și alte detalii importante. De asemenea, aflați cât mai multe informații despre afecțiunea sa și despre tratamentul de care are nevoie.

Igienă și produse pentru incontinență

Dacă locuiește singură, persoana dragă se poate descurca fără ajutor în cea mai mare parte a timpului. Chiar și așa, îi puteți ușura viața ajutând-o să își aleagă protecția pentru incontinență corespunzătoare. Chiloții pentru incontinență, de unică folosință TENA sunt concepuți să semene cu lenjeria normală – ușor de îmbrăcat, fără să fie nevoie de ajutor. Aflați cât de ușor pot fi folosiți chiloții pentru incontinență TENA – .
 
Situația fiecărei persoane care suferă de incontinență este unică. Așadar, pentru a găsi produsul cu cel mai potrivit nivel de absorbție pentru persoana dragă, folosiți Căutare produse TENA. 
 
De ce nu o ajutați comandând un pachet din produsele speciale de care are nevoie, care să îi fie livrate la domiciliu? Comandați online la TENA Direct.

Stabiliți o rețea locală de persoane la care să puteți apela

Dacă sunteți la distanță mare de persoana dragă pe care încercați să o ajutați, puteți organiza vizite regulate ale vecinilor, prietenilor și familiei. Aceștia vă pot ține la curent cu ceea ce face persoana dragă. Îi puteți sugera chiar că puteți angaja un îngrijitor profesionist local, care să aibă grijă de ea și să îi țină companie. Oricare ar fi soluția agreată, este important să aibă o persoană de contact pe plan local pentru situații de urgență. 

Verificați situația regulat și țineți legătura

Bineînțeles, ar fi bine să vizitați persoana dragă ori de câte ori aveți ocazia. Astfel, puteți afla care îi sunt nevoile fizice, emoționale și financiare direct de la sursă. Când nu o puteți vizita, smartphone-urile, tabletele și internetul pot fi de ajutor pentru a păstra legătura. 
Skype, WhatsApp, Viber, Facebook Messenger și Apple FaceTime sunt utile pentru a păstra legătura. 
 
Dacă persoana dragă are telefon mobil, este o idee bună să verificați dacă știe să îl folosească. Și dacă are numerele importante salvate în agendă. Unii operatori de telefonie oferă tutoriale gratuite, online și în magazin și abonamente telefonice la preț redus pentru vârstnicii care folosesc telefonul doar pentru apeluri de urgență. 
 
De asemenea, merită să verificați și care sunt adaptările pentru telefoane disponibile pentru persoanele în vârstă; de exemplu, comenzi vocale, butoane mai mari sau compatibilitatea cu aparatele auditive. 

Pregătiți-vă pentru situații de urgență

Încercați să prevedeți și întrebați-vă ce ați face dacă persoana dragă ar avea o urgență. Este bine să aveți o listă cu persoane de contact din apropierea acesteia care sunt disponibile în situații de urgență. De asemenea, trebuie să vă pregătiți și să aveți în orice moment bani economisiți pentru o deplasare acasă la persoana dragă.
 
Puteți cumpăra o brățară de alarmă pe care să o poarte dacă este de acord. Aceste dispozitive pot fi activate la o apăsare de buton, pentru a alerta un îngrijitor local în caz de urgență. 

Obțineți asistență profesională

O soluție utilă poate fi angajarea unui îngrijitor profesionist care să se ocupe de mesele, îngrijirea personală și celelalte servicii de care are nevoie persoana dragă. Un coordonator de îngrijire geriatrică sau un lucrător social pot avea, de asemenea, grijă de persoana dragă. 
 
Pentru a găsi resurse pe plan local, consultați Link-uri către organizații ce oferă asistență.