Sănătatea pielii

Sănătatea pielii la persoanele în vârstă

Puteți păstra sănătatea pielii persoanei dragi și puteți reduce riscurile deteriorării acesteia. Poate că aveți deja un program zilnic de îngrijire a pielii adecvat pentru starea și sensibilitatea pielii sale. În orice caz, poate fi util să aflați mai multe despre îngrijirea pielii delicate.

Cum se schimbă pielea

Poate că ați observat cum s-a schimbat pielea persoanei dragi de-a lungul anilor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră pierde din grăsimi și nu mai este la fel de netedă cum era odată. Devine mai subțire și mai fragilă. Zgârieturile, tăieturile și loviturile se vindecă mai greu. 
 
Diferiți factori pot deteriora pielea pe termen lung:
 
  • starea de sănătate
  • fumatul 
  • aerul uscat
  • consumul insuficient de lichide
  • stresul
  • anii în care v-ați bronzat
  • schimbarea stării pielii poate fi, de asemenea, o consecință a hrănirii proaste
De asemenea, cu vârsta, pielea produce mai puține uleiuri naturale de protecție. Aceasta poate duce la apariția ridurilor, a uscării pielii și a petelor de bătrânețe. 
 
Toți acești factori cresc riscul de deteriorare pentru pielea persoanelor în vârstă. De aceea, este nevoie să protejați cât de mult puteți pielea persoanei dragi de efectele incontinenței. În caz contrar, urina și/sau fecalele o pot deteriora. Zonele care au nevoie de cea mai mare protecție sunt șoldurile, zona genitală și cea între pelvis și rect (pielea perineală).

Protejarea pielii delicate

Există mai multe afecțiuni ale pielii care pot apărea la persoanele în vârstă care se confruntă cu incontinența (dermatita asociată incontinenței, IAD). Este denumită dermatită perineală și provoacă iritații neplăcute. Apare când pielea stă prea mult în contact cu umezeala și substanțele chimice din urină și din fecale. Ca urmare, pielea se irită și crapă. 
 
Vestea bună este că puteți proteja persoana dragă împotriva acesteia. Sau, dacă pielea persoanei dragi este deja afectată, puteți îmbunătăți starea, astfel încât va arăta și se va simți mai bine.

Găsirea produselor potrivite

Când persoana dragă se udă sau se murdărește, asigurați-vă că o curățați cu o soluție de curățare delicată (nu cu săpun normal care usucă pielea). De asemenea, aplicați o substanță hidratantă și una de protecție sau pentru bariera pielii. Crema de spălare TENA conține toate cele trei elemente și este concepută special pentru pielea persoanelor în vârstă ce suferă de incontinență. 
 
 
Când persoana dragă se udă sau se murdărește, asigurați-vă că o curățați cu o soluție de curățare delicată (nu cu săpun normal care usucă pielea). De asemenea, aplicați o substanță hidratantă și una de protecție sau pentru bariera pielii. 
Este ușor să fiți derutați de numărul de produse diferite disponibile. De exemplu, diferența dintre o cremă hidratantă și una pentru bariera pielii poate să nu fie prea clară. Pentru a înțelege beneficiile utilizării diferitelor produse, vizitați pagina noastră pentru îngrijirea pielii [LINK]. Apoi puteți găsi produsele potrivite pentru nevoile speciale ale persoanei dragi.