Incontinența și igiena

Incontinența și igiena

Curățenia reprezintă un domeniu important când îngrijiți o persoană cu incontinență. De asemenea, este un domeniu în care puteți avea un impact major asupra fericirii și confortului acesteia. 

De ce este atât de importantă igiena?

Pielea persoanelor în vârstă este deja fragilă. Iar incontinența o poate deteriora și mai mult. Aceasta se poate întâmpla când umezeala de la urină și/sau fecale rămâne pe pielea persoanei dragi. Astfel, pielea acesteia nu poate forma o barieră de protecție. Drept urmare, poate începe să ulcereze. Odată pielea deschisă, pot intra bacterii care provoacă iritații neplăcute.

De ce nu săpunul obișnuit?

Ați putea crede că spălarea regulată va rezolva problema. Dar spălarea frecventă a pielii cu apă și săpun normal poate înrăutăți situația. Spălarea cu săpun obișnuit poate usca pielea, slăbind-o și mai mult. Aceasta poate provoca iritații care, împreună cu incontinența, pot reduce capacitatea pielii de a preveni infecții. 
 
Cum nici una dintre acestea nu sună foarte plăcut, aveți la dispoziție câteva modalități de a îngriji pielea persoanei dragi.

Sfaturi de îngrijirea pielii, pentru dumneavoastră și persoana dragă

Mulți îngrijitori au constatat că înlocuirea curățării tradiționale, folosind apă și săpun, cu produse „fără clătire” simplifică rutina. Aceste produse pot oferi o pauză de la spălarea constantă cu apă, care poate usca pielea persoanelor în vârstă. 
 
Crema de spălare TENA este o soluție de curățare delicată, fără clătire care oferă în plus hidratare și protecție pentru pielea persoanelor în vârstă.
 
Veți fi surprinși să aflați că există chiar și șampon disponibil cu formule „fără clătire”. Acestea sunt foarte utile pentru cei care îngrijesc persoane dragi care își petrec majoritatea timpului întinse în pat. Pentru a păstra prospețimea și mirosul părului persoanei dragi, folosiți Casca cu șampon TENA.
 
Nu este o noutate faptul că incontinența poate cauza mirosuri neplăcute care îi pot provoca persoanei dragi neîncredere și disconfort. Cu toate acestea, este important să nu folosiți produse parfumate care nu fac decât să acopere mirosul. Gama TENA de produse fără clătire pentru îngrijirea pielii nu numai că va face ca persoana dragă să se simtă împrospătată, ci o va ajuta și să controleze și să elimine mirosurile. 
 
Pentru a simplifica programul de igienă al persoanei dragi, puteți folosi produse cu destinații multiple, cum sunt cele din gama TENA șampon și gel de duș. Acestea vă permit să folosiți un singur produs în loc de două, astfel că puteți avea grijă de pielea și de părul persoanei dragi în același timp.
 
Având la dispoziție mai multe tipuri de șervețele de unică folosință, puteți simplifica și ușura programul zilnic de igienă al persoanei dragi. 
 
  • Șervețelele uscate de unică folosința vă ajută să minimizați riscul infecțiilor încrucișate care apar uneori din cauza prosoapelor refolosibile.
  • Șervețelele umede de unică folosință sunt foarte comode, deoarece oferă posibilitatea rapidă și facilă de reîmprospătare între dușuri atunci când ajutați persoana dragă să își schimbe produsele pentru incontinență.
Mai jos puteți găsi informații suplimentare despre șervețelele TENA special concepute. Acestea vă vor ajuta să faceți programul de igienă al persoanei dragi rapid și simplu. Datorită texturii speciale și materialului moale, puteți avea încredere că șervețelele noastre vor curăța și vor calma pielea delicată a persoanei dragi. 

O listă de verificare utilă

Este bine să aveți tot ce vă trebuie și să fiți pregătiți să curățați persoana dragă când are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Mai jos găsiți o listă a lucrurilor pe care trebuie să le aveți la îndemână acasă sau când călătoriți. Aceste produse vă vor permite să o ajutați să se simtă mereu curată și confortabilă. 
 
  • Șervețelele umede de unică folosință (pentru curățare rapidă) și șervețele uscate pentru spălarea cu apă
  • Mănuși de unică folosință
  • Lenjerie de schimb, produse de schimb pentru protecție pentru incontinență (slip/chilot sau tip lenjerie în caz de accidente, acasă sau în deplasare) 
  • Loțiuni de curățare delicată sau soluții de spălare cu apă sau „fără clătire” (mai ales dacă persoana dragă are des accidente sau plecați de acasă)
  • O pungă de plastic mare cu fermoar (pentru haine murdare și/sau produse de protecție pentru incontinență folosite)