Înaintarea în vârstă și funcțiile creierului

Tendința de a uita

Persoana în vârstă pe care o îngrijiți are tendința de a uita și chiar de a fi confuză sau nerezonabilă? Din fericire, dacă persoana dumneavoastră dragă se confruntă cu această situație, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a o ajuta. 
 
Pentru a putea îngriji mai bine persoana dragă este important să înțelegeți sănătatea sa mintală în ansamblu. În funcție de cât de bine îi cunoașteți situația, este posibil ca îngrijirea dumneavoastră să nu fie atât de simplă pe cât ați sperat. Dacă persoana are demență sau suferă de Alzheimer, va fi util să vă ajute cineva să o schimbați și să o spălați.
 
Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi despre cum puteți ajuta o persoană dragă care nu poate gândi sau nu-și poate exprima sentimentele în mod clar.
Recunoașterea semnelor
Persoana pe care o îngrijiți poate da anumite semne că are nevoie să meargă la toaletă. De exemplu, poate deveni agitată, poate începe să se tragă de haine sau să se ridice și să se așeze. Încercați să o priviți cu atenție și în mod frecvent. Familiarizați-vă cu acest comportament pentru a ști când are nevoie de ajutor.
Formarea unor rutine
Este important să fiți pregătit pentru momentul în care persoana dragă are nevoie să meargă la baie. Acest lucru o va ajuta să își păstreze calmul și să se simtă confortabil, facilitându-vă rolul de îngrijitor. Un bun punct de pornire este să aveți produsele potrivite pentru incontinență. De asemenea, este util să îl sau să o încurajați să își formeze o rutină privind mersul la toaletă. Recunoscând momentele în care are nevoie să meargă la toaletă o veți ajuta să își păstreze stima de sine.
Planificarea din timp
Dacă aveți la îndemână produsele potrivite, activitatea de îngrijitor va deveni mult mai simplă. Dacă v-ați pregătit bine vă va fi mai ușor să ajutați persoana dragă să se simtă confortabil și curată. Dacă aveți la dispoziție o trusă cu produse pentru incontinență, șervețele, saci sigilabili și un set de haine de schimb, veți putea ajuta persoana dragă oricând este necesar. Dacă planificați să petreceți o zi în aer liber cu persoana dragă, nu uitați să vă gândiți ce toaletă va putea folosi sau unde veți putea să o schimbați și curățați.
Asigurarea asistenței
Dacă persoana dragă are o formă mai avansată de incontinență, o puteți ajuta atunci când are nevoie la toaletă. Încurajați-o să meargă la baie cu ajutorul dumneavoastră. Efectuați o evaluare pentru a găsi cele mai bune momente pentru a merge la toaletă. După ce ați identificat aceste intervale, respectați planul, urmați-o la toaletă zilnic, în aceleași momente.
 
Acest lucru o poate ajuta să își formeze o rutină și poate reduce episoadele de incontinență.