Ingrediente TENA

De mulți ani milioane de oameni din toată lumea folosesc zilnic produsele TENA. Înțelegem că este important ca produsele pe care le folosiți să vă ofere confort și siguranță. Toate produsele TENA sunt fabricate din materiale aprobate și avem proceduri cuprinzătoare și cele mai ridicate standarde de siguranță pentru a putea oferi garanția că folosim doar materiale și ingrediente sigure și că toate produsele respectă normele legislative aplicabile.
 
Materialele pe care le folosim în toate produsele noastre de igienă au fost testate cu atenție atât de experți interni, cât și de către experți externi, cum ar fi institutele de testare certificate, pentru a ne asigura că acestea pot fi utilizate în siguranță în scopul pentru care au fost create și că îndeplinesc toate cerințele legale. 
 
Pentru a vă ajuta să înțelegeți ce conțin produsele noastre, am creat o prezentare a diferitelor materiale și a componentelor acestora. În partea de jos a paginii puteți găsi și un glosar.
 

Produsele TENA sunt sigure?

Toate produsele de igienă ale Essity sunt sigure și pot fi folosite în scopul pentru care au fost create și conțin materiale comune utilizate în siguranță pentru o gamă largă de produse de igienă fabricate de-a lungul multor ani și folosite de către milioane de femei din toată lumea. Materiile prime sunt alese în general pentru capacitatea lor de a absorbi și reține fluide, pentru a evita scurgerile și a oferi confort.
 
În plus, colaborăm cu EDANA, asociația comercială internațională din domeniul materialelor nețesute și al industriilor conexe, pentru a ne asigura că îndeplinim cele mai riguroase standarde de mediu și de siguranță a produselor. Membrii Edana și-au asumat voluntar cele mai ridicate standarde de calitate și siguranță pentru produsele de igienă absorbante.
 

Toate materialele folosite sunt declarate pe ambalaj?

În momentul de față aceasta nu reprezintă o cerință legală. Pentru a veni în sprijinul clienților, declarăm pe ambalaj dacă s-a adăugat parfum, pentru ca persoanele sensibile la acesta să fie avertizate.
 
Tabelul de mai jos vă prezintă principalele materii prime din produsele noastre. Acestea sunt alese datorită capacității lor crescute de a absorbi și reține lichide.
 

Ce se găsește într-un produs TENA?

 
Parte a produsuluiMaterialFuncționalitate
Material de suprafață Material fibros fabricat din polipropilenă/polietilenă poliester/vâscoză. Produsul păstrează pielea uscată și asigură confortul prin absorbția lichidului. 
Strat de absorbție Material poros care conține fibre de lemn sau de poliesterTransportă lichidul de la suprafață către centrul produsului, unde este depozitat.
Miez absorbantPastă de hârtie, amestec de pastă de hârtie și superabsorbanți pentru absorbante și absorbante zilnice. La anumite produse este folosit un material poros pe bază de hârtie.Absoarbe și reține lichidul.
AdezivAdezivul conține diferiți polimeri și rășini sintetice.

Adezivul are două roluri:

  1. Lipește straturile produsului.
  2. Atașează produsul de lenjeria intimă.
Material exteriorPeliculă de polietilenă. Un material fibros este utilizat la anumite absorbante zilnice.Previne scurgerile.
Material de fixareMateriale din polimeriAsigură fixarea produsului. 
Material elasticMateriale din polimeriAsigură fixarea optimă a produsului pe corp.
Aromă (doar la anumite produse)Parfum Conferă produsului un miros proaspăt.
ImprimareCernealăSubliniază forma și funcționalitatea produsului. 
Hârtie antiaderentăHârtie cu strat de silicon.O hârtie care protejează adezivul de pe spatele produsului.
Pachet cu un singur produs (pentru anumite produse) Peliculă de polietilenă, cu strat de silicon pentru anumite produse.  Protejează produsul, pentru a putea transporta un singur produs fără a-l murdări
Ambalajul exterior al produsuluiPungi sau cutie de polietilenă.

Protejează produsul. Acesta este pachetul pe care îl găsiți în rafturile magazinelor.


Glosar 

Pastă de hârtie reciclabilă: Pastă produsă din fibră de lemn din păduri administrate în mod responsabil. Pasta este folosită în absorbante și absorbante zilnice. 

Material fibros (nețesut): Un material subțire, asemănător cu materialele textile. Termenul este folosit în industria textilă pentru materialele care nu sunt țesute sau tricotate, cum ar fi pâsla.

Polimeri Molecule cu catenă lungă care pot fi naturale sau sintetice. De exemplu, atât plasticul, cât și ADN-ul uman sunt formate din polimeri. 

Polipropilenă/polietilenă/poliester: Unele dintre cele mai des întâlnite tipuri de plastic. Sunt folosite într-o gamă largă de produse de uz zilnic, de la la pături.

Polimer super-absorbant (PSA): Folosit pentru capacitatea sa de reținere a umidității. Folosit în mod uzual în absorbante, scutece și comprese.

Rășini sintetice: Lichide vâscoase cu întărire rapidă, ideale pentru lipirea materialelor. 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să folosiţi formularul nostru de Contact pe care îl găsiţi în partea de jos a paginii.