Margareta, 60 de ani, despre cum gestionează incontinența

„Nu reușeam să trăiesc clipa”

Povestea Margaretei

„Sunt o femeie de 60 de ani căreia îi place să meargă cu cortul și la un grătar în aer liber cu prietenii. Nu mi-am imaginat că scurgerile urinare ar putea fi o piedică în calea pasiunii mele pentru ieșirile în aer liber. Până și cele mai simple plăceri, cum ar fi cititul cărții preferate pe verandă deveniseră o corvoadă. Așteptam mereu cu nerăbdare să-mi petrec sfârșitul de săptămână în aer liber, să-mi satisfac dorința de aventură, însă din păcate totul s-a schimbat. Nu mă mai puteam bucura de prezent când eram mereu în căutarea celei mai apropiate toalete. Am descoperit că scurgerile erau consecința tratamentului prin iradiere pe care l-am urmat în lupta cu cancerul. Sunt mândră să pot spune că am câștigat acea bătălie, dar curând m-am confruntat cu o nouă provocare – .
 
Fiind coordonatoarea unui program de asistență pentru veteranii fără adăpost, petreceam mult timp pe drum, făcând naveta în Kentucky. Eram zilnic în mașină ore în șir, fără acces la toaletă și nu știam cum să-mi gestionez nevoile urinare imperioase și scurgerile, drept urmare am început să-mi pierd și încrederea în mine. Fiind pasionată să ajut persoanele nevoiașe, eram devastată că va trebui să îmi părăsesc slujba ca urmare a dificultăților pe care mi le crea slăbiciunea vezicii urinare.
 
Disperată să găsesc o soluție, am vorbit cu o prietenă apropiată care se confrunta și ea cu slăbiciunea vezicii urinare din cauza tratamentului prin iradiere. Oncologul i-a spus despre absorbantele pentru create special pentru toate tipurile de scurgeri. Mi-a sugerat să încerc TENA.
 
Am amânat un timp testarea absorbantelor, fiindcă nu eram sigură că sunt alegerea potrivită pentru mine. Însă în lupta pentru a recâștiga controlul asupra propriei vieți, am urmat sfatul primit și am încercat o mostră gratuită de absorbante TENA. Atunci nu mi-am dat seama că de fapt îmi găsisem un nou partener de călătorie! Impresionată de cât de bine respira pielea și cât de discret era produsul, am pornit din nou la drum, fără teama impedimentelor cauzate de scurgeri. Și, cel mai important, am ajuns la destinație cu o senzație de prospețime și la propriu, și la figurat. Datorită TENA, pot să continui cu încredere activitatea care-mi place.
 
Am depășit cancerul, mi-am recăpătat libertatea, sunt bucuroasă că am profitat de soluțiile utile, cum este TENA, care îmi permit să fiu în continuare o femeie sociabilă și activă.”