Cum să gestionăm scurgerile la menopauză

Înaintarea în vârstă aduce și multe beneficii. Experiența de viață pe care o acumulați vă oferă adesea un sentiment de încredere foarte important în viață. Poate copiii dumneavoastră sunt deja adulți și aveți timp acum să faceți tot ce nu ați putut în anii când erau mici sau când erați la început de carieră? Menopauza nu trebuie să vă împiedice să faceți ceea ce vă place – dar există câteva lucruri a căror cunoaștere poate fi utilă în această nouă perioadă a vieții.
 
Majoritatea persoanelor au auzit despre simptomele comune ale menopauzei, precum bufeurile și schimbările de dispoziție, dar un subiect care este mai puțin discutat este modul în care menopauza poate afecta tractul urinar și vezica urinară. Până la 50% dintre femeile aflate în postmenopauză se confruntă cu scurgeri urinare ocazionale1, așa că este cu siguranță ceva despre care ar trebui să vorbim mai mult. 
 
În acest articol, vom arunca o privire la motivul pentru care menopauza poate provoca , împreună cu câteva opțiuni de tratament, care pot fi utile pentru a ușura unele dintre schimbările din corpul dumneavoastră.

De ce menopauza poate cauza incontinență și slăbiciune a vezicii urinare?

Când treceți prin , corpul dumneavoastră încetează să producă la fel de mult estrogen. Estrogenul este implicat în multe funcții ale corpului și are un rol important în menținerea sănătății vezicii urinare și a tractului urinar. Scăderea nivelului de estrogen poate duce la simptome precum uscăciune vaginală, frecvență de urinare, nevoie de urinare și scurgeri urinare.
 
Aceste simptome sunt cunoscute în mod colectiv sub denumirea de „sindrom genito-urinar al menopauzei” (SGM). Între 40-60% dintre femeile aflate în postmenopauză suferă de SGM, dar puține primesc tratament.

Diferite tipuri de incontinență pe care le puteți experimenta din cauza menopauzei și a SGM

Incontinenţa de stres
Simptomele incontinenței de stres includ scurgeri urinare când tușiți, strănutați, râdeți, săriți sau ridicați greutăți.
 
imperioasă
Dacă simțiți adesea o nevoie bruscă și presantă de a urina sau, uneori, nu puteți ajunge la timp la toaletă, este posibil să aveți incontinență imperioasă. De asemenea, s-ar putea să vă treziți de mai multe ori noaptea cu nevoia de a urina – o afecțiune denumită nicturie.

Ce puteți face pentru a gestiona incontinența în timpul menopauzei

Iată câțiva dintre pașii pe care îi puteți lua pentru a ameliora simptomele SGM și pentru a gestiona incontinența în timpul menopauzei:
  • Întăriți mușchii planșeului pelvian astfel încât să fie mai capabili să vă controleze vezica urinară și micile scurgeri.
  • Evitați cofeina și alcoolul, deoarece acestea vă pot irita vezica urinară și pot provoca senzații de urinare imperioasă.
  • Limitați cantitatea de lichide consumate seara, astfel încât să aveți mai puține șanse să mergeți la toaletă pe durata nopții.
  • Descoperiți produsele care pot ajuta cu micile scurgeri, precum TENA Ultra Mini, absorbantele noastre subțiri și discrete cu absorbție rapidă pentru protejarea pielii sensibile.
  • Dacă incontinența are un efect negativ asupra rutinei zilnice și asupra calității vieții, vă recomandăm să discutați cu medicul de familie pentru a obține o evaluare și un diagnostic adecvat. Acesta ar putea apoi să vă ofere tratament medical și sfaturi personalizate pentru situația dumneavoastră.
Aflați mai multe despre cum să gestionați incontinența.
 
Pentru ajutor și sprijin suplimentar pentru , aflați mai multe despre etapele menopauzei și descoperiți informații despre modul în care menopauza vă poate afecta sănătatea mintală. 

Descoperiți absorbantele noastre TENA

Materiale suplimentare