Însărcinată sau nu, nu lăsa scurgerile de urină să definească modul în care îți trăiești viața

S-ar putea să fii familiarizat cu scenariul. Ești însărcinată și ai nevoie cu disperare să faci pipi. Încerci să răsuci cheia în încuietoarea ușii. Până când ai ajuns la baie, ai scăpat câteva picături. Nu ești singura! Femeile de toate vârstele scapă urină – în timpul sarcinii, când strănută, tușesc sau chiar râd. Evenimentele vieții, atât mici cât și mari, pot provoca aceste scăpări de urină. În acest articol, ne uităm la motivele acestor scăpări urinare și vă prezentăm câteva sfaturi grozave pentru a vă ajuta să faceți față acestei probleme surprinzător de frecvente.

De ce femeile au scurgeri de urină în timpul sarcinii?

Există mai multe motive pentru care trebuie să faceți pipi mai mult atunci când sunteți gravidă, toate fiind perfect normale și nu vă faceți griji.
 
  1. În timpul sarcinii, volumul de sânge crește progresiv, determinând rinichii să producă mai multă urină - așa că veți merge mai des la baie. Pe măsură ce uterul se extinde odată cu creșterea bebelușului, acesta exercită presiune asupra vezicii urinare.
  2. Hormonii care vă pregătesc ligamentele și articulațiile pentru naștere slăbesc mușchii care controlează fluxul de urină, în timp ce constipația (frecventă atât în timpul sarcinii, cât și după naștere) va pune și mai multă presiune pe podeaua pelvină și vezica urinară. Acest lucru afectează suportul din jurul tractului urinar, ceea ce înseamnă că scurgerile sunt mai probabile.
  3. S-ar putea să trebuiască să vă ridicați o dată (sau de mai multe ori) în timpul nopții pentru a face pipi. Acest lucru se datorează faptului că retenția de lichide în picioare și degetele de la picioare își va regăsi drumul în sânge atunci când vă culcați.
  4. Este posibil să experimentați și ceea ce este cunoscut sub numele de urinară de stres. Acesta este momentul în care faci pipi puțin, deoarece există o presiune crescută asupra vezicii urinare, ca atunci când râzi, tușești sau strănuți. Este destul de obișnuit, așa că încercați să nu vă faceți griji.

Când am scurgeri în timpul sarcinii, este mereu urină?

Scurgerile de urină în timpul sarcinii sunt cel mai probabil urină. Dacă îți pui un panty liner în lenjeria intimă și fluidul are o culoare gălbuie, atunci este probabil urină. Dacă sunteți îngrijorată că ați putea avea scurgeri de lichid amniotic, contactați medicul - o ecografie rapidă va determina dacă totul este așa cum ar trebui să fie și vă va liniști.

Scurgeri de urină după sarcină

Până la data nașterii bebelușului, organele (inclusiv vezica și uretra) se vor mișca mult pentru a face loc acestei vieți noi. Mușchii podelei pelviene (care vă înconjoară uretra, vaginul și anusul) vor fi întinse și trase în toate direcțiile. Încercați să aveți răbdare și amintiți-vă că după naștere, este nevoie de timp pentru ca organismul să se reajusteze.
 
Ce efect a avut travaliul asupra vezicii mele?
Dacă travaliul implică o mulțime de împingeri și tensionări, acest lucru are inevitabil un efect asupra planșeului pelvian. Acest lucru poate provoca pierderea ușoară a controlului vezicii urinare pentru o vreme după aceea. Acest lucru este complet natural și extrem de comun. Amintește-ți doar că tu și corpul tău aveți nevoie de timp pentru a vă reajusta și că milioane de femei au avut aceeași experiență.

Cât timp vor dura aceste scurgeri de urină?

În general, acestea vor apărea în ultimele etape ale sarcinii și în primele câteva săptămâni după naștere. În același timp, nu este neobișnuit să aveți câte un accident din când în când pe o perioadă mai lungă de timp.
 
Deși scurgerile sunt frecvente, nu ești obligată să le lași să definească modul în care îți trăiești viața. Purtarea produselor TENA Lady (LINK) înseamnă că vă puteți relaxa și puteți avea încredere în faptul că, dacă apar, veți rămâne uscată, fără mirosuri și confortabilă, oriunde vă aflați și indiferent de circumstanțe.
 
Cu toate acestea, dacă vă faceți griji că aveți o problemă mai gravă a vezicii urinare, este întotdeauna o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră.

Patru sfaturi grozave care ajută la reducerea scurgerilor de urină

1. Dezvoltă un planșeu pelvian mai puternic
Un planșeu pelvian puternic poate ajuta la reducerea riscului de scurgeri de urină. Aici (LINK) veți găsi câteva exerciții simple pe care le puteți face acasă, care întăresc mușchii pelvisului. Femeile de toate vârstele ne spun că a face aceste exerciții timp de câteva minute pe zi chiar ajută. Le face să se simtă încrezătoare și să controleze mai mult corpul lor, ceea ce este întotdeauna un lucru bun!
 
Dacă ați născut recent, este o idee bună să începeți să stați întinse pentru a evita exercitarea unei presiuni suplimentare asupra zonei pelviene. Cu toate acestea, în timp, puteți exersa aproape oriunde. Chiar și atunci când conduceți, stați în autobuz sau la locul de muncă!
 
2. Nu vă grăbiți să ajungeți la toaletă
Toți suntem vinovați de asta! Când sunteți stresată, este tentant să vă grăbiți la o vizită la baie. Aceasta nu este niciodată o idee bună - lăsând chiar și o cantitate mică de urină în vezică crește riscul de a dezvolta infecții urinare. Așa că încearcă întotdeauna să-ți golesti complet vezica. Un sfat minunat aici este să vă aplecați înainte pe scaunul de toaletă. Aceasta este cea mai eficientă poziție a corpului în ceea ce privește golirea vezicii urinare.
 
3. Încercați să măriți timpul dintre vizitele la toaletă
În ultimele etape ale sarcinii, vezica urinară ține mai puțină urină, deoarece este restricționată de bebeluș. Firește, după ce ați născut, vezica trebuie să se obișnuiască să țină din nou mai mult.
 
Ca regulă generală, ar trebui să urinați între 4-8 ori pe zi sau la fiecare 4-6 ore. Capacitatea medie a vezicii urinare este de aproximativ 300-500 ml, așa că, dacă observați că urinați mult mai puțin, încercați să măriți timpul dintre vizitele la baie. Acest lucru va ajuta la creșterea cantității pe care o poate deține vezica urinară și, în același timp, va exercita acei mușchi importanți ai planșeului pelvian.
 
4. Nu fiți tentată să beți mai puțină apă
Este cea mai naturală concluzie din lume - urinez prea des, așa că voi bea mai puțină apă. Nu putem sublinia suficient cât de greșit este acest lucru! Chiar dacă vă este greu să vă controlați vezica, nu restricționați niciodată cantitatea de apă pe care o beți, mai ales dacă alăptați. A bea mai puțin duce la deshidratare, ceea ce, la rândul său, face ca urina să fie mai concentrată. Acest lucru poate irita vezica urinară, creând nevoia de a merge la toaletă chiar și atunci când vezica nu este plină. Așadar, rămâneți bine hidratat - apa potabilă ajută digestia, ușurează constipația și menține sănătatea urinei, ceea ce reduce riscul de a dezvolta infecții ale vezicii urinare sau ale tractului urinar.

De ce să folosiți absorbante zilnice subțiri standard atunci când există o alternativă mai bună?

Utilizarea unui absorbant zilnic subțire standard pentru chiloți ar putea fi prima dumneavoastră alegere în tratarea acestor scurgeri. Sunt la îndemână și probabil că aveți ceva acasă sau în geantă, dar nu uitați, nu sunt concepute special pentru a face față scurgerilor de urină. Gama TENA Lady este însă. Produsele noastre oferă o protecție triplă împotriva scurgerilor, mirosului și umezelii și, datorită tehnologiei lor unice microPROTEX ™, sunt super absorbante. - și, în ciuda calităților lor superioare, nu sunt mai mari decât un absorbant menstrual mediu. Consultați gama completă aici (LINK) și nu ezitați să ne contactați pentru a afla produsul potrivit pentru dvs.