Cum opriți incontinența atunci când râdeți?

Incontinența cauzată de râs este golirea involuntară a vezicii urinare ca răspuns la râsete

Această afecțiune apare de obicei la tineri, în special la fete, iar în acest moment cauzele incontinenței cauzate de râs rămân nedeterminate, fără tratamente disponibile în prezent.
 
Cu toate acestea, există câțiva pași pe care îi puteți face, care ajută la gestionarea controlului vezicii urinare:
 
  • Stabiliți o rutină de golire a vezicii urinare la fiecare câteva ore
  • „Ascultați” vezica urinară și mergeți la toaletă când este nevoie
  • Goliți complet vezica urinară când mergeți la toaletă
  • Evitați băuturile care pot irita vezica urinară: sucuri de citrice, băuturi cofeinizate și băuturi carbogazoase
  • Asigurați-vă că aveți scaune regulate pentru a evita constipația
  • Planificați din timp și goliți vezica urinară înainte de o activitate în care se întâmplă să râdeți, cum ar fi întâlnirea cu prietenii
 
O tehnică ce poate ajuta în caz de cauzată de râs implică întărirea mușchilor pelvisului pentru a prelua rapid controlul și a opri golirea vezicii urinare.
 
Cum funcționează această tehnică? se strâng în mod activ atunci când râdem, tușim, ridicăm sau strănutăm pentru a preveni orice scurgere. Antrenarea mușchilor planșeului pelvian îi poate întări, astfel încât să ofere sprijinul corect.
 
Acest lucru va îmbunătăți controlul vezicii urinare și va reduce sau opri scurgerile de urină. La fel ca în cazul oricăror alți mușchi, cu cât îi folosiți și îi antrenați mai mult, cu atât va fi mai puternic planșeul pelvian

Incontinența cauzată de râs la copii mici

Acest tip de apare în general la vârste cuprinse între 5 și 7 ani și, în majoritatea cazurilor, simptomele se vor diminua și vor dispărea odată cu înaintarea în vârstă.

Este ceva obișnuit să vă udați atunci când râdeți?

Incontinența cauzată de râs este întâlnită aproape exclusiv la femei, în principal la fete, dar poate fi, de asemenea, o problemă pentru băieți, acest lucru fiind totuși mai puțin frecvent. În general, deoarece acest tip de este cauzată de râs, copiii tind să aibă de fapt o funcție normală a vezicii urinare.

Care sunt cele mai bune absobante pentru incontinența cauzată de râs?

Gravitatea incontinenței cauzate de râs este diferită de la persoană la persoană. Vezica urinară se poate goli complet sau doar parțial, ceea ce înseamnă că tipul de absorbante pentru controlul incontinenței necesare va depinde de nevoile persoanei respective.
 
Pentru scurgeri mici, absorbantele din gama noastră TENA Lady Slim sunt la fel de mici ca absorbantele zilnice, dar vă oferă un alt nivel de încredere și sunt concepute special pentru a absorbi scurgerile mici mai repede decât absorbantele obișnuite, lăsând pielea proaspătă şi uscată.