Cum să gestionăm slăbiciunea vezicii urinare și raporturile intime

Da – vă puteți bucura în continuare de sex

Scurgerile de urină în timpul actului sexual sunt mai frecvente decât vă închipuiți și pot apărea la femeile de orice vârstă. Volumul și frecvența scurgerilor variază mult în funcție de tipul de slăbiciune a vezicii urinare cu care vă confruntați și există câteva lucruri pe care le puteți face ca să le reduceți sau chiar să le eliminați. Poate că cel mai bun sfat este acela de a discuta cu partenerul. Cu încredere și înțelegere, este mai ușor să mențineți raporturile intime într-o relație.
 
Cum să evitați scurgerile urinare în timpul raportului sexual:

  • Goliți vezica. Dacă vă goliți vezica înainte de a avea raporturi sexuale, puteți reduce drastic riscul și volumul scurgerilor. Evitarea băuturilor precum ceaiul, cafeaua și alcoolul vă poate, de asemenea, ajuta.
  • Faceți . Studiile au arătat că femeile care fac regulat exerciții kegel au mai puține scurgeri în timpul actului sexual. Iar exersarea mușchilor planșeului pelvian vă poate oferi orgasme mai intense. 
  • Încercați să schimbați pozițiile. Unele poziții sexuale presează mai puțin vezica urinară și uretra.

Discutați cu medicul dumneavoastră. Pare un lucru firesc, dar nu vă sfiiți să vorbiți cu medicul dumneavoastră despre incontinența urinară în timpul contactului sexual. Scurgerile urinare pot fi tratate, iar medicul dumneavoastră vă poate oferi sfaturi practice sau vă poate trimite la specialist.